Egy régi paraszti étel, kicsit modernizált, egyszerűsített változata.
Szándékosan nem azt írom, hogy megújítva, vagy újragondolva. Nem, csak egy
kicsit kihasználva az előfőzött bab előnyeit, lerövidítve az elkészítési időt.
Kedvenc fogásunk, ha bormustráról vagy rendezvényről van szó. Kicsit
sós, jól csúszik rá a finom bor, de laktat is, kellőképpen megalapozva a
mulatást.
Elkészítési idő: 35-40 perc
40 dkg savanyú káposzta
1 doboz fehér bab konzerv, sós lében (420 g)
20-25 dkg GusztaHús húsos császárszalonna
2 evőkanálnyi zsír
1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A szalonnát vágjuk csíkokra, és a
zsíron kezdjük el pirítani.
2. A savanyú káposztát vágjuk apróra, és keverjük a szalonnához.
pirítsuk le, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett babot. Forgassuk össze, majd
tegyük a sütőbe, és süssük 15-20 percet.
Tálaláskor adjunk hozzá tejfölt, és egy karéj, puha fehér kenyeret.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített
kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény
magazinban jelenik meg.
2 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, imádom ezeket a régi ételeket, szívesen vettem volna, ha az eredeti verziót is leírod, de így könnyített variációban is viszem a receptet. Azt külön köszönöm, hogy NEM "gondoltad újra", ki nem állhatom az amúgy jól működő, finom, mindenki által kedvelt receptek újragondolását, amitől már rá sem lehet ismerni az eredetire :-)
A szombati ebédünk meg van! Nagyon egyszerű és finom lehet. Bori
Megjegyzés küldése