2015. november 4., szerda

Zalai szalonnás, babos káposzta, ahogy én szeretem

Egy régi paraszti étel, kicsit modernizált, egyszerűsített változata. Szándékosan nem azt írom, hogy megújítva, vagy újragondolva. Nem, csak egy kicsit kihasználva az előfőzött bab előnyeit, lerövidítve az elkészítési időt.
Kedvenc fogásunk, ha bormustráról vagy rendezvényről van szó. Kicsit sós, jól csúszik rá a finom bor, de laktat is, kellőképpen megalapozva a mulatást.


Elkészítési idő: 35-40 perc


40 dkg savanyú káposzta
1 doboz fehér bab konzerv, sós lében (420 g)
20-25 dkg GusztaHús húsos császárszalonna

2 evőkanálnyi zsír


1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A szalonnát vágjuk csíkokra, és a zsíron kezdjük el pirítani.
2. A savanyú káposztát vágjuk apróra, és keverjük a szalonnához. pirítsuk le, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett babot. Forgassuk össze, majd tegyük a sütőbe, és süssük 15-20 percet.
Tálaláskor adjunk hozzá tejfölt, és egy karéj, puha fehér kenyeret.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Nagyon jól hangzik, imádom ezeket a régi ételeket, szívesen vettem volna, ha az eredeti verziót is leírod, de így könnyített variációban is viszem a receptet. Azt külön köszönöm, hogy NEM "gondoltad újra", ki nem állhatom az amúgy jól működő, finom, mindenki által kedvelt receptek újragondolását, amitől már rá sem lehet ismerni az eredetire :-)

Névtelen írta...

A szombati ebédünk meg van! Nagyon egyszerű és finom lehet. Bori

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin