2016. január 6., szerda

Barna sörben párolt csülök

Jellemzően ünnepi étel, de megállja a helyét egy vasárnapi ebédnél is. Jól illik hozzá a knédli vagy a szalvétagombóc, de egy szelet puha, fehér kenyérrel is vállalható.

Elkészítési idő: 220-225 perc
(Csehországi ünnepi étel)


 1-1,2 kg GusztaHús csontnélküli csülök
0,5 liter barna sör
2-3 szál répa
1-2 szál gyökér zöldség
3-4 fej barna csiperke
1 kisebb fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
fél fej karalábé
2-3 teáskanálnyi sertés sült fűszerkeverék
só és bors



1. Egy fedeles sütőtálba terítsük el a csülköket, bőrös felével lefelé. Sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a fűszerkeverékkel.
2. Pucoljuk, meg a zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra és borítsuk be a csülköt. Öntsük fel a sörrel, fedjük le és 165-170 fokos sütőben, pároljuk 180-200 percet. Egy óra után fordítsuk meg a húst, a zöldségeket igazgassuk bele a sörbe. Az utolsó 20-25 percben vegyük le a tetejét az edényről, és úgy pirítsuk. Sütés után hagyjuk az edényben kihűlni, és langyosan szeleteljük. Jól illik hozzá a hagymás tört burgonya vagy a knédli.
(Cseh ünnepi étel, egy kicsit átalakítva a magyar ízlésre)

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin