Titka van, az itáliai Mammák titka. Nem főzik ki a tésztát előtte,
hanem a sütőben/kemencében párolódik a paradicsom levében. Nehéz túlfőzni a
tésztát, és a zamatos paradicsomlétől csodás íze lesz.
Elkészítési idő: 40-45 perc
20-25 dkg PastaZara durum
száraz tészta (rövidcső, szarvacska)
1 doboz darabolt paradicsom (40 dkg-s)
20-25 dkg Balatoni
Rózsa burgonya (hámozva, apró kockákra vágva)
2-3 dl paradicsomlé
2 szál újhagyma
10-12 dkg reszelt félkemény sajt
só, olaj, bazsalikom, petrezselyem
1. Kenjünk ki egy 30 cm-s kerek sütőedényt vékonyan olajjal. Tegyük
bele a tészta felét, öntsük rá a kockázott paradicsom és a burgonya felét.
Szórjuk meg egy teáskanálnyi sóval.
2. Hintsük meg kevés bazsalikommal, a sajt felével és az apróra vágott
hagymával. Halmozzuk rá a maradék tésztát, burgonyát.
3. Öntsük rá a maradék kockázott paradicsomot, a paradicsomlével,
szórjuk meg egy teáskanálnyi sóval. Terítsük rá a maradék reszelt sajtot, és
előmelegített sütőben 160-170 fokon süssük 30-35 percet. Tálaláskor hintsük meg
aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a burgonyát a keszthelyi
Burgonyakutató Intézet segített kiválasztani, a tésztát a
magyarországi forgalmazó biztosította.
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése