Sok gondolatot lehetne elmondani miért is egészséges a durumlisztből
készített tészta. Az általam választott márkánál, ami számomra döntő volt, hogy
a minőségi vizsgálatok során, nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy kiszűrjék a
génmódosított anyagokat. A másik, és igazán nyomós ok pedig a prémium minősége
volt. Ha megveszek egy tasak óriás kagylót, akkor nagy öröm a számomra, ha nincs
benne törött, sérült. Minőség és finom íz.
Elkészítési idő: 40-45 perc
1 doboz kockázott paradicsom konzerv (40 dkg-s)
3-4 dl paradicsomlé
30-35 dkg pastaZara
durum, száraz tészta
25-30 dkg csiperkegomba
2 kisebb fej fehér hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál étolaj
2-3 teáskanálnyi cukor
1-2 teáskanálnyi mediterrán fűszerkeverék
só és bors
1. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, az apróra vágott hagymát
pároljuk üvegesre. Öntsük fel a borral, a kockázott paradicsommal és a
paradicsomlével, és főzzük 8-10 percet.
2. A gombát vágjuk negyedekre, adjuk a paradicsomos alaphoz, a
cukorral, a fokhagymával, a fűszerrel, és sózzuk, borsozzuk. Forraljuk össze,
és kis lángon főzzük még 8-10 percet.
3. Közben főzzük ki a száraz tésztát, és arra kanalazzuk a mártást.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a tésztát a PastaZara
magyarországi forgalmazója biztosította.
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése