Folytatva a házilag
készíthető finomságok sorát, most egy csülökből készült rakottast, divatos
nevén rilette-t készítettem. Szándékosan nem kötöttem meg jobban, nincs közte
zselatinos lé. Azt gondoltam, legyen igazán rusztikus, darabos. Nem zavar, hogy
kicsit szétdől szeletelés közben. Jól illik hozzá a pirítós, vagy a puha fehér
kenyér.
Elkészítési idő: 70-75 perc + a pihentetés, ebből munka 10-15 perc
1 Gusztahús füstölt
csülök
2-3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2-3 szem feketebors
1. A csülköt megmossuk, a fűszerekkel együtt hideg vízbe tesszük.
Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük. Hagyjuk a lében kihűlni.
2. Csepegtessük le, a levet tegyük félre és csontozzuk ki. Vágjuk
nagyobb kockákra. Béleljünk ki egy szögletes formát háztartási fóliával.
3. Tegyünk a formába a húsból, alaposan nyomkodjuk le, és tegyünk rá
pár kanál levet. A következő réteget is nyomkodjuk rá, és locsoljuk meg a
lével. Így készítsük el, majd takarjuk le a fóliával, tegyünk rá súlyt, és
hideg helyen, legalább 8-10 órát dermesszük. Tálaláskor éles késsel
szeleteljük, és adjunk hozzá, friss, puha kenyeret.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította,
köszönjük!
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése