2016. február 27., szombat

Csülök rakottas

Folytatva a házilag készíthető finomságok sorát, most egy csülökből készült rakottast, divatos nevén rilette-t készítettem. Szándékosan nem kötöttem meg jobban, nincs közte zselatinos lé. Azt gondoltam, legyen igazán rusztikus, darabos. Nem zavar, hogy kicsit szétdől szeletelés közben. Jól illik hozzá a pirítós, vagy a puha fehér kenyér.

Elkészítési idő: 70-75 perc + a pihentetés, ebből munka 10-15 perc




1 Gusztahús füstölt csülök
2-3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2-3 szem feketebors



1. A csülköt megmossuk, a fűszerekkel együtt hideg vízbe tesszük. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük. Hagyjuk a lében kihűlni.
2. Csepegtessük le, a levet tegyük félre és csontozzuk ki. Vágjuk nagyobb kockákra. Béleljünk ki egy szögletes formát háztartási fóliával.
3. Tegyünk a formába a húsból, alaposan nyomkodjuk le, és tegyünk rá pár kanál levet. A következő réteget is nyomkodjuk rá, és locsoljuk meg a lével. Így készítsük el, majd takarjuk le a fóliával, tegyünk rá súlyt, és hideg helyen, legalább 8-10 órát dermesszük. Tálaláskor éles késsel szeleteljük, és adjunk hozzá, friss, puha kenyeret.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin