2016. március 6., vasárnap

Kakukkfüves csirkemáj

A tapasztalatok alapján a májat (és még több más, másodrendű húst és belsőséget) nem igazán fogyasztjuk. Talán az elkészítése tartja vissza a fogyasztókat vagy egy régebbi (kellemetlen, cipőtalp állagúra sütött) emlék miatt. Néha feltűnik házi májkrémben, vagy rántva, de igazi megbecsülést nem kapott. Pedig könnyen, és ami nagyon fontos, egyszerűen elkészíthető. Erre is igaz a kevesebb a több jelző. Tessék nyugodtan kipróbálni, megéri egy kicsit foglalkozni vele. Azt pedig csak halkan súgom, hogy a saláta és a kenyér nélkül akár paleolit étrendbe is illeszthető.

Elkészítési idő: 15-20 perc



50-60 dkg Gusztahús csirkemáj
15 dkg füstöt Gusztahús sonka
15 dkg füstölt Gusztahús szalonna
2-3 evőkanál kacsazsír
1-2 teáskanálnyi, aprított kakukkfű
só, bors




1. Egy evőkanálnyi zsíron a sonkát és a szalonnát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Közben a májat tisztítsuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
2. Vegyük ki egy szűrő kanállal a szalonnát és a sonkát a serpenyőből. Adjuk hozzá a maradék zsiradékot, és terítsük bele a máj darabokat. Sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg a kakukkfűvel.
3. Süssük 2-3 percet, majd forgassuk meg, és a másik felét is süssük 3-4 percet. Keverjük bele a sonka és szalonna darabokat. Melegítsük össze, és már tálalhatjuk is. Halmozzuk puha fehér kenyérszeletre, és adjunk hozzá ecetes vagy majonézes salátát.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss májat a Gusztahús biztosította, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin