2016. március 12., szombat

Ázsiai stílusú halleves

Friss, üde, a zöldség kicsit ress, harapható. Érdemes tömör húsú, friss halból készíteni. Ha mirelit halat választunk, az is legyen hazai, és kíméletesen engedjük fel a hűtőben. Az afrikai harcsa húsa tömör, nincs „halszaga” és garantáltan szálkamentes. Meg tudjuk vásárolni már sok helyen friss, előhűtött és gyorsfagyasztott kivitelben is.

Elkészítési idő: 35-40 perc

50 dkg Szarvasfish  afrikai harcsafilé
3 dl kókusztej
2 kisebb szál sárgarépa
1 kisebb kápia paprika (bátrabbaknak Csili paprika)
2 szál újhagyma
1 kisebb szál fehérrépa
1 teáskanálnyi kínai öt fűszerkeverék
só, bors, olaj




1. A répákat vékony csíkokra, a halat centis kockákra, a paprikát kis kockákra, az újhagymát ferdén karikákra vágjuk. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, azon a hagymát, és a répákat pár percig pirítjuk.
2. Hintsük meg a fűszerkeverékkel, kicsit pirítsuk le, majd engedjük fel a kókusztejjel és fél liter vízzel. Forraljuk fel, és közepes lángon főzzük a zöldségeket 6-8 percig.
3. Tegyük bele a paprikát és több részletben a hal darabokat is. Mindig várjuk meg, míg a lé újra forr, akkor tegyük bele a követező adag halat. Óvatosan keverjük meg, és ha benne az összes hal, akkor 4-5 percig főzzük, és utána tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish biztosította, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin