2016. március 25., péntek

Babos bárány curry, kókusztejjel (tejmentes)



Selymes mártás, sok zöldséggel és pikáns zöld curry pasztával. Friss, üde tavaszi fogás, egy cseppnyi kelettel fűszerezve. Párolt rizzsel, vagy lepénykenyérrel mártogatva. Fontos, itt is szobahőmérsékletű hússal dolgoztam, és követve az indiai ételkészítési módokat, a fűszereket lepirítottam a hússal, és így keltettem életre.

Elkészítési idő: 40-45 perc, ebből munka 10-15 perc





40-50 dkg Gusztahús báránynyak
1 doboz vörös babkonzerv, lecsepegtetve
4-5 dl kókusztej vagy sűrítmény a Magaméri -től
2 kisebb burgonya
1 kisebb sárgarépa
½ zellerszár
1-2 teáskanálnyi zöld curry paszta
1-2 mokkáskanálnyi marokkói/indiai fűszer (ez most saját keverék, a tavaszi sorozatból, aroma, só és ízfokozó mentes)
1 csipet MaxGastro (füstölt) tengeri só
kevés olaj, vagy tisztított vaj (gí) a sütéshez





1. A szobahőmérsékletű húst vágjuk fel csíkokra. Hintsük meg a fűszerkeverékkel és sóval (figyeljünk, mert a curry paszta is sós). A zöldséget vágjuk kockákra, a zellerszárat szeletekre.
2. Egy mélyebb serpenyőben (wok) kevés olajat (vagy gít) hevítünk, közepes lángon. A húst beletesszük, elkezdjük pirítani, 2-3 percig. Átforgatjuk és hozzáadjuk a darabolt zöldségeket. Pirítjuk pár percet, majd a curry pasztát is (és ha maradt fűszer a hús fűszerezésből, azt is) belekeverjük.
3. Kevergetve pirítjuk, ráöntjük a babot, és felöntjük kevés vízzel. Közepes energián pároljuk, míg a hús megpuhul (ez nagyban függ a bárány korától és a takarmányozásától is, nekem ez most 18-20 perc volt).
4. Adjuk hozzá a kókusztejet (ha sűrítmény, akkor megfelelő mennyiségű vízzel, pótoljuk a szaftot), forraljuk össze, főzzük pár percet és tálalhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst a Gusztahús, a kókusztejet a Magaméri  biztosította, köszönjük!
A fűszerek és a füstölt só megtalálható a Bijobolt.hu és a Mediline.hu polcain.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin