Lusta asszony galuskájának hívják a joghurtos/aludttejes főtt tésztát.
Gyorsan elkészíthető tészta, nem fog főzés közben megkeményedni, és szép apró
galuskát tudunk készíteni. Könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel.
Tökéletes vendégvárós estékre, beszélgetős-fröccsözős társaságnak, jól csúszik
hozzá a rozé fröccs.
Elkészítési idő: 65-70 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
Galuska:
30 dkg liszt
25 dkg joghurt
2 tojás
1 mokkáskanálnyi só
25-30 dkg túró
2-3 dl tejföl
12-15 dkg Gusztahús füstölt
sonka vagy füstölt, húsos szalonna
1 csokor petrezselyem zöld
1 evőkanálnyi zsír
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A tojást kicsit habosra keverjük a sóval és a joghurttal, majd
hozzá keverjük a lisztet. Híg tésztát készítsünk. Melegítsük elő a sütőt 175
fokra.
2. A joghurtos galuskát forrásban levő, sós vízbe szaggatjuk, de ne
egyszerre, hanem 4-5 részletben. Ha feljönnek a galuskák a víz tetejére, még
2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki.
3. Zsírozzunk ki egy sütőedényt, abba terítsük el a galuskát.
Morzsoljunk rá a túróból, és terítsünk el a csíkokra vágott, füstölt
szalonnából. Tegyünk rá pár kanálnyi tejfölt, majd jöhet a következő galuska
réteg is. A tetejére is tegyünk túrót és szalonnát, majd a maradék tejföllel
locsoljuk meg.
4. Forró sütőben süssük 20-25 percet, míg jó ropogós lesz. Tálalás
előtt szórjuk meg durvára vágott petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recepthez a Gusztahús biztosította,
köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése