Tálalhatjuk körteként, sültek és vagdaltak mellé, de főételként is
fogyaszthatjuk. Ideális megoldás, arra az esetre, ha nem tudunk/akarunk
grillezni. Dobozban (Bento box) jól szállítható, lehet akár könnyű, nyári ebéd
is, vagy vihetjük piknikre. Nem kell teljesen puhára sütni a zöldségeket,
inkább maradjanak egy kicsit roppanósak.
Elkészítés idő: 40-45 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
20 dkg feta sajt (vagy krém fehér)
1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
1 kisebb padlizsán
1 kisebb cukkini
1 kisebb édesburgonya (batáta)
olívaolaj, só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A paprikákat csumázzuk ki és vágjuk 4-5 gerezdre. Az édesburgonyát
hámozzuk meg, és vágjuk fél centis karikákra. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
2. A cukkinit és a padlizsánt is karikázzuk fel, sózzuk és borsozzuk
meg gyengéden. A feta sajtot csepegtessük le, és vágjuk vékony szeletekre.
Fotó: Szeiler Stúdió
3. Olajozzunk ki egy sütő tálat vékonyan, és ebbe rakjuk le alulra az
édesburgonyát. Tegyünk rá a feta sajtból, arra a kaliforniai paprikából, majd
ismét feta sajt. Öntözzük meg kevés olívaolajjal, és rakjunk rá padlizsán és
cukkini karikákat. Rétegezzük, míg el nem fogynak a zöldségek. Locsoljuk meg
olívaolajjal, és tegyük 25-30 percre a forró sütőbe.
4. Tálaláskor hintsük meg kevés őrölt borssal és csepegtessünk rá
olíva olajat.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recept a nyári Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése