2014. július 14., hétfő

Rakott színes zöldségek, egyben sütve

Tálalhatjuk körteként, sültek és vagdaltak mellé, de főételként is fogyaszthatjuk. Ideális megoldás, arra az esetre, ha nem tudunk/akarunk grillezni. Dobozban (Bento box) jól szállítható, lehet akár könnyű, nyári ebéd is, vagy vihetjük piknikre. Nem kell teljesen puhára sütni a zöldségeket, inkább maradjanak egy kicsit roppanósak.


Elkészítés idő: 40-45 perc



20 dkg feta sajt (vagy krém fehér)
1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
1 kisebb padlizsán
1 kisebb cukkini
1 kisebb édesburgonya (batáta)

olívaolaj, só és bors



1. A paprikákat csumázzuk ki és vágjuk 4-5 gerezdre. Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk fél centis karikákra. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

2. A cukkinit és a padlizsánt is karikázzuk fel, sózzuk és borsozzuk meg gyengéden. A feta sajtot csepegtessük le, és vágjuk vékony szeletekre.



3. Olajozzunk ki egy sütő tálat vékonyan, és ebbe rakjuk le alulra az édesburgonyát. Tegyünk rá a feta sajtból, arra a kaliforniai paprikából, majd ismét feta sajt. Öntözzük meg kevés olívaolajjal, és rakjunk rá padlizsán és cukkini karikákat. Rétegezzük, míg el nem fogynak a zöldségek. Locsoljuk meg olívaolajjal, és tegyük 25-30 percre a forró sütőbe.
4. Tálaláskor hintsük meg kevés őrölt borssal és csepegtessünk rá olíva olajat.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin