2014. július 24., csütörtök

Mézes-banános almakrém leves

Desszert vagy leves? Lehet bármelyik. Kellemesen krémes, kihűtve hűsítő fogás is lehet egy meleg, nyári napon.

Elkészítési idő: 30-35 perc




4 közepes alma meghámozva, felkockázva
2 evőkanál méz
1 banán felkarikázva
1 dl fehérbor
2 dl tejföl
1-2 teáskanálnyi étkezési keményítő
csipet só
1-2 evőkanál barnacukor
1 teáskanálnyi vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi őrölt gyömbér




1. A mézet kis energián megkaramellizáljuk. Ha szép aranybarna, belekeverjük az almakockákat és a banánkarikákat, átforgatjuk a mézkaramellben, hozzáadjuk a bort.
2. A borral alaposan kiforraljuk, majd ízesítjük a fűszerekkel és a vaníliával. Főzzük puhára, majd botmixerrel keverjük krémesre.
3. A keményítőt simára keverjük kevés hideg vízzel majd a tejföllel, s néhány merőkanál forró levessel elkeverjük. Visszaöntjük a maradék leveshez, elkeverjük, egyet forralunk rajta.

Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: Chef Viki Mézes-banános almalevese
A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin