Hideg, hűsítő nyári leves, Tzaziki rajongóknak ajánlom. Jól illik hozzá
a pirított, fokhagymás kenyér. Ha Tzazikit készítenék, lecsepegtetném a reszelt
uborkát, itt viszont mindenképpen megtartom az értékes, ízes levét.
Elkészítési idő: 10 perc + érlelés
Fotó: Szeiler
Stúdió
0,5 liter natúr joghurt
3 dl víz
1 kígyóuborka
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss kapor
só és bors
Fotó: Szeiler
Stúdió
1. A joghurtot kikeverjük az apróra vágott fokhagymával és az
olívaolajjal. Vágjuk apróra a kaprot, és keverjük a joghurthoz.
2. Sózzuk és borsozzuk, majd keverjük hozzá a hideg vizet.
3. Reszeljük le az uborkát vékony csíkokra. Keverjük a joghurtos
alapba, és érleljük 25-30 percet. Tálaláskor adjunk hozzá jégkockát, és szórjuk
meg vágott kaporral.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recept a nyári Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése