2014. augusztus 1., péntek

Hideg Joghurtos uborkaleves (Tzaziki)

Hideg, hűsítő nyári leves, Tzaziki rajongóknak ajánlom. Jól illik hozzá a pirított, fokhagymás kenyér. Ha Tzazikit készítenék, lecsepegtetném a reszelt uborkát, itt viszont mindenképpen megtartom az értékes, ízes levét.


Elkészítési idő: 10 perc + érlelés



0,5 liter natúr joghurt
3 dl víz
1 kígyóuborka
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss kapor

só és bors



1. A joghurtot kikeverjük az apróra vágott fokhagymával és az olívaolajjal. Vágjuk apróra a kaprot, és keverjük a joghurthoz.
2. Sózzuk és borsozzuk, majd keverjük hozzá a hideg vizet.
3. Reszeljük le az uborkát vékony csíkokra. Keverjük a joghurtos alapba, és érleljük 25-30 percet. Tálaláskor adjunk hozzá jégkockát, és szórjuk meg vágott kaporral.

Jó étvágyat hozzá!

Max
A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin