Egyszerű édesség, a nyári almából nagyon finom. Ha az alma kicsit
savanykásabb, akkor se tegyünk a tésztába cukrot, mert leragadhat sütés közben.
Elkészítési idő: 25 perc + a pihentetés
2 db nagyobb alma
2,5 dl tej
25 dkg Biomag
fehér tönköly liszt
2 tojás
1-2 mokkáskanálnyi mézes fűszerkeverék
csipetnyi só
kevés olaj a sütéshez
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Hámozzuk meg az almát és reszeljük le. Keverjük habosra a tojást a
csipetnyi sóval és a fűszerkeverékkel.
2. Adjuk hozzá az almapépet, a tejet és a lisztet és keverjük
csomómentesre. Pihentessük 15-20 percet
3. Kevés olajjal kikent serpenyőben süssük ki, mint a hagyományos
palacsintát. Tölthetjük vaníliás krémtúróval, csoki krémmel vagy banán
karikákkal.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A BIO lisztet a Biomag
Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése