Rapid nyári édesség, sütés nélkül. Igazi pihenős, szabadságos desszert,
hiszen az alapanyagokat bárhol be tudjuk szerezni, és egy pohárban tálalni. A
málnát kicserélhetjük más gyümölcsre is, vagy gyümölcskeverékre.
Elkészítési idő: 20 perc + pihentetés
Fotó: Szeiler Stúdió
25 dkg mascarpone
15 dkg málna (lehet mirelit is)
8-10 dkg zabkeksz
2 evőkanál barnacukor
1 dl tejszín
4-5 evőkanál porcukor vagy édesítőszer
1 citrom leve
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Törjük össze a málnát a barnacukorral. Zúzzuk össze a zabkekszet egy
sodrófával, durva morzsára.
2. Keverjük ki a tejszínt a porcukorral (vagy édesítőszerrel) a
mascarponéval és a citrom levével.
3. Tegyünk a pohár aljába a zabkeksz morzsából, arra kanalazzunk a
krémből, de hagyjunk a tetejére egy keveset.
4. Keverjük össze a málnás-cukros keveréket, és osszuk el a
poharakba. Kanalazzuk a tetejére a
maradék krémet. Tálalás előtt pihentessük 25-30 percet hideg helyen.
Fotó: Szeiler Stúdió
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recept a nyári Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.
1 megjegyzés:
Nagy ötlet és még jól is néz ki :) Biztos finom volt :)
Megjegyzés küldése