2014. augusztus 9., szombat

Málnás zabkekszes sajttorta átírva

Rapid nyári édesség, sütés nélkül. Igazi pihenős, szabadságos desszert, hiszen az alapanyagokat bárhol be tudjuk szerezni, és egy pohárban tálalni. A málnát kicserélhetjük más gyümölcsre is, vagy gyümölcskeverékre.


Elkészítési idő: 20 perc + pihentetés



25 dkg mascarpone
15 dkg málna (lehet mirelit is)
8-10 dkg zabkeksz
2 evőkanál barnacukor
1 dl tejszín
4-5 evőkanál porcukor vagy édesítőszer

1 citrom leve




1. Törjük össze a málnát a barnacukorral. Zúzzuk össze a zabkekszet egy sodrófával, durva morzsára.
2. Keverjük ki a tejszínt a porcukorral (vagy édesítőszerrel) a mascarponéval és a citrom levével.
3. Tegyünk a pohár aljába a zabkeksz morzsából, arra kanalazzunk a krémből, de hagyjunk a tetejére egy keveset.

4. Keverjük össze a málnás-cukros keveréket, és osszuk el a poharakba.  Kanalazzuk a tetejére a maradék krémet. Tálalás előtt pihentessük 25-30 percet hideg helyen.





Jó étvágyat hozzá!

Max
A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


1 megjegyzés:

Verus írta...

Nagy ötlet és még jól is néz ki :) Biztos finom volt :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin