2014. augusztus 17., vasárnap

Egyszerű, gyors hagymás lepény

Egyszerű, igazi nyári, könnyű vacsora. A hagyma egy kicsit roppanós, de már kellően édes a sütéstől. Aki nem szereti így, az egy kicsit párolja meg előtte, de mielőtt a tésztára tesszük, jól nyomjuk ki belőle a nedvességet. Használhatunk mirelit tésztát is, azt előtte napon tegyük a hűtőbe, ott kíméletesen engedjük fel, majd nyújtsuk ki jó vékonyra.  


Elkészítési idő: 35-40 perc


 Fotó: Szeiler Stúdió

1 csomag leveles tészta (nyújtott, 275 g)
2 tojás
4-5 evőkanál tejföl
2 kisebb lilahagyma
½ szál póréhagyma
2 kisebb fej vöröshagyma

só és bors



1. A hagymákat szeljük fel fél karikákra. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. Verjük fel a tojásokat sóval és borssal, majd adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük össze alaposan.
3. A leveles tésztát a sütőpapírjával együtt, terítsük egy sütőlemezre. Kenjük rá a tojásos tejfölt, úgy hogy körben 1-2 centit elhagyunk.

4. A felszeletelt hagymákat terítsük el a tésztán. Sózzuk és borsozzuk meg, és süssük meg a forró sütőben 20-25 perc alatt.




Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin