Egyszerű, igazi nyári, könnyű vacsora. A hagyma egy kicsit roppanós, de
már kellően édes a sütéstől. Aki nem szereti így, az egy kicsit párolja meg
előtte, de mielőtt a tésztára tesszük, jól nyomjuk ki belőle a nedvességet. Használhatunk
mirelit tésztát is, azt előtte napon tegyük a hűtőbe, ott kíméletesen engedjük
fel, majd nyújtsuk ki jó vékonyra.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
1 csomag leveles tészta (nyújtott, 275 g)
2 tojás
4-5 evőkanál tejföl
2 kisebb lilahagyma
½ szál póréhagyma
2 kisebb fej vöröshagyma
só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A hagymákat szeljük fel fél karikákra. Melegítsük elő a sütőt 170
fokra.
2. Verjük fel a tojásokat sóval és borssal, majd adjuk hozzá a tejfölt.
Keverjük össze alaposan.
3. A leveles tésztát a sütőpapírjával együtt, terítsük egy sütőlemezre.
Kenjük rá a tojásos tejfölt, úgy hogy körben 1-2 centit elhagyunk.
4. A felszeletelt hagymákat terítsük el a tésztán. Sózzuk és borsozzuk
meg, és süssük meg a forró sütőben 20-25 perc alatt.
Fotó: Szeiler Stúdió
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a nyári Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése