Túrógombóc egy kicsit átgyúrva, egyszerűsítve.
Ezzel a recepttel elkészítve, nem lesz kemény a túrógombócunk.
A vajban pirított morzsát kiválthatjuk fahéjas zabkeksz morzsára.
Elkészítési idő: 25-30 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
50 dkg túró
5 dl víz
15 dkg Biomag
kukoricadara
4-5 evőkanálnyi, zúzott fahéjas (zab) keksz
1 teáskanálnyi só
2-3 teáskanálnyi cukor vagy édesítőszer
tejföl a tálaláshoz
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A vizet forraljuk fel. Adjuk hozzá a sót, és folyamatos keverés
közben a kukoricadarát.
2. Vegyük takarékra az energiát, és folyamatos keverés mellett, főzzük
sűrűre (4-5 perc).
3. Törjük össze a túrót villával, és a cukorral együtt dolgozzuk bele a
kukoricadarába.
4. Keverjük simára, és vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat. Forgassuk
meg a fahéjas kekszmorzsában, és tálaljuk tejföllel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A BIO kukoricadarát a Biomag
Malomtól kaptuk, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése