Gyorsan elkészíthető, zöldséges húsleves. Igazi nyári leves, hiszen
nem kell órákat a tűzhely mellett töltenünk. A maradékot le is fagyaszthatjuk
kisebb adagokban.
Elkészítési idő: 55-60 perc
Fotó: Szeiler
Stúdió
4 db csirkecomb filé
20 dkg zöldborsó
20 dkg morzsolt kukorica
10-15 dkg zöldbab
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb fehér vagy sonkahagyma
1 kisebb kápia paprika
só és bors
Fotó: Szeiler
Stúdió
1. A comb filéket vágjuk 4-5 centis darabokra, tegyük egy edénybe,
öntsük fel 3 liter hideg vízzel és forraljuk fel. Forrás után habozzuk le,
sózzuk és borsozzuk, és kis lángon forraljuk 15-20 percet.
2. A répát és a gyökér zöldséget hámozzuk meg, a paprikát csumázzuk ki
és vágjuk kockákra. Adjuk a leveshez a kockázott zöldségeket. A hagymát vágjuk
fél karikákra, a zöldbabbal és a borsóval keverjük bele a levesbe.
3. Időnként keverjük át és főzzük 15 percet, kóstoljuk meg, ha kell,
sózzuk és borsozzuk.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recepthez a friss csirkehúst a Gusztahús biztosította,
köszönjük!
A recept a nyári Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése