2014. augusztus 14., csütörtök

Csirkeleves kukoricával és borsóval

Gyorsan elkészíthető, zöldséges húsleves. Igazi nyári leves, hiszen nem kell órákat a tűzhely mellett töltenünk. A maradékot le is fagyaszthatjuk kisebb adagokban.


Elkészítési idő: 55-60 perc



4 db csirkecomb filé
20 dkg zöldborsó
20 dkg morzsolt kukorica
10-15 dkg zöldbab
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb fehér vagy sonkahagyma
1 kisebb kápia paprika

só és bors




1. A comb filéket vágjuk 4-5 centis darabokra, tegyük egy edénybe, öntsük fel 3 liter hideg vízzel és forraljuk fel. Forrás után habozzuk le, sózzuk és borsozzuk, és kis lángon forraljuk 15-20 percet.
2. A répát és a gyökér zöldséget hámozzuk meg, a paprikát csumázzuk ki és vágjuk kockákra. Adjuk a leveshez a kockázott zöldségeket. A hagymát vágjuk fél karikákra, a zöldbabbal és a borsóval keverjük bele a levesbe.
3. Időnként keverjük át és főzzük 15 percet, kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk és borsozzuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss csirkehúst a Gusztahús biztosította, köszönjük!

A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin