Keleti ízesítésű leves, amit gyorsan elkészíthetünk. Petrezselyem
helyett használhatunk koriander zöldet. Ezen a nyáron a szélsőséges időjárás
miatt, kicsit több levest főzünk, mint szoktunk. Vannak esték, mikor
kifejezetten hűvös van, jól esik egy bögre, forró leves, testnek és léleknek.
Szeretjük az ilyen gyors/rapid leveseket. Inkább, mint egy tasakost.
Elkészíteni nem nagy ördöngösség, kezdők is nyugodtan bevállalhatják. A főzési
időt jelentősen lerövidíthetjük, ha a húst és a zöldséget előkészítjük.
Elkészítési idő: 30-35 perc
Fotó: Szeiler
Stúdió
4-5 db csirkecomb filé
15 dkg üveg/rizs tészta
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg édesburgonya (batáta)
1 kisebb fehér hagyma
2 evőkanál édes paprika krém
1 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanál curry por
2-3 evőkanál szójaszósz
2-3 teáskanálnyi halszósz
1 csokor petrezselyem zöldje
Fotó: Szeiler
Stúdió
1. A csirkecomb filét vágjuk 3-4 centis csíkokra. Tegyük egy fazékba,
öntsük fel hideg vízzel, és forraljuk fel. Forrás után vegyük takarékra,
habozzuk le, és főzzük 15 percet.
2. A paprikát és az édesburgonyát tisztítsuk meg, és vágjuk két centis
csíkokra.
3. Adjuk a leveshez a paprikakrémet, a szójaszószt, a curry keveréket
és a koriandert. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a paprika és batáta
darabokat.
4. Főzzük 5-7 percet, majd keverjük bele az üvegtésztát. Főzzük a tésztával
is 5 percet. Adagoljuk tálkákba és hintsük meg durvára vágott petrezselyem
zöldjével.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recepthez a friss húst a Gusztahús biztosította,
köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése