Nem tudom, lehet egy
salátára azt mondani, hogy szexi? (Biztosan lehet, mert már én is többször
mondtam, bár ez nem biztos, hogy megerősíti ezt.) Igazi, nyári, pihenős saláta,
akár előre is elkészíthetjük, és hideg helyen érlelhetjük. Ne szárítsuk ki
nagyon a szalonnát/sonkát sütés közben.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
50-60 dkg újburgonya vagy saláta burgonya (pl. Somogyi kifli)
5-6 tojás
1 kápia paprika
15-20 dkg császárszalonna vagy füstölt Gusztahús sonka
4 evőkanál mustár
4 evőkanál majonéz
5-6 evőkanál olívaolaj
metélő hagyma
só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A burgonyát héjában, a tojásokkal főzzük forró sós vízben 12-15
percet. Szűrjük le és tegyük pár percre hideg vízbe. Hámozzuk meg a burgonyát
és a tojást. A burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, a tojást negyedekre és
hagyjuk langyosra hűlni.
2. Serpenyőben pirítsuk meg a szalonna kockákat. A majonézt keverjük
ki a metélőhagymával és a mustárral. Sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá
az olajat (vagy a szalonna/sonka kisült zsírját) és keverjük krémesre.
3. A kápia paprikát magozzuk ki, és vágjuk centis csíkokra.
4. Keverjük össze a burgonyát a szalonna kockákkal, a paprikával, az
öntettel. A tálaláskor tegyünk a tojásból a saláta tetejére.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recepthez a sonkát a Gusztahús burgonyát a Burgonyakutató Intézet segített
kiválasztani, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése