Tipikusan egyszerű, nyári étel. Kevés munka, az elkészült étel viszont
nagyon finom, és akár előző este is elkészíthetjük.
Készíthetjük mirelit borsóból is, de akkor pároljuk meg a karfiollal
együtt. Karfiol helyett használhatunk brokkolit vagy friss, zsenge karalábét
is.
Elkészítési idő: 40-45 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
1 kisebb fej karfiol
25-30 dkg zöldborsó
25-30 dkg füstölt Gusztahús sonka
3 tojás
3-4 dl tejföl
1 evőkanálnyi olaj
1-2 teáskanálnyi, só
mentes ételízesítő
só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A karfiolt öblítsük le, és bontsuk rózsáira. Kevés sós vízben
pároljuk 10-15 percet.
2. Szűrjük le a karfiolt, és terítsük el egy olajjal kikent
sütőedényben. Hintsük közé a borsót és a kis csíkokra vágott füstölt sonkát.
melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
3. Keverjük ki a tojásokat a tejföllel, és két-három evőkanálnyi vízzel
(vagy a karfiol, pároló levével). Sózzuk és borsozzuk meg a keveréket. Öntsük
le a karfiolt a tojásos keverékkel.
4. Tegyük az edényt a forró sütőbe, és süssük szép pirosra, 20-25 perc
alatt.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A recepthez a sonkát a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése