2014. július 20., vasárnap

Sonkás-borsós öntött karfiol

Tipikusan egyszerű, nyári étel. Kevés munka, az elkészült étel viszont nagyon finom, és akár előző este is elkészíthetjük.
Készíthetjük mirelit borsóból is, de akkor pároljuk meg a karfiollal együtt. Karfiol helyett használhatunk brokkolit vagy friss, zsenge karalábét is.


Elkészítési idő: 40-45 perc



1 kisebb fej karfiol
25-30 dkg zöldborsó
25-30 dkg füstölt Gusztahús sonka
3 tojás
3-4 dl tejföl
1 evőkanálnyi olaj
1-2 teáskanálnyi, só mentes ételízesítő

só és bors



1. A karfiolt öblítsük le, és bontsuk rózsáira. Kevés sós vízben pároljuk 10-15 percet.
2. Szűrjük le a karfiolt, és terítsük el egy olajjal kikent sütőedényben. Hintsük közé a borsót és a kis csíkokra vágott füstölt sonkát. melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
3. Keverjük ki a tojásokat a tejföllel, és két-három evőkanálnyi vízzel (vagy a karfiol, pároló levével). Sózzuk és borsozzuk meg a keveréket. Öntsük le a karfiolt a tojásos keverékkel.

4. Tegyük az edényt a forró sütőbe, és süssük szép pirosra, 20-25 perc alatt.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a sonkát a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin