Gyors, könnyű nyári frissítő, tetszés szerint variálhatjuk a
gyümölcsöket. Az angolszász konyhában Eton mess fagylalt néven szerepel, bár
ott dupla, magas zsírtartalmú tejszínnel készítik.
Elkészíthetjük előre, és a poharakba adagolva, a fagyasztóban
tárolhatjuk a tálalásig.
Nincs szükség fagylaltgépre, és a gyümölcsök jól variálhatóak. Készíthetjük
növényi habalappal is, de arra figyeljünk, hogy azok nagy része édesített.
Elkészítési idő: 10 perc
Fotó: Szeiler
Stúdió
20-25 dkg fagyasztott, erdei gyümölcs keverék
2 dl habtejszín
1 dl tej
3-4 db habcsók
A tálaláshoz 4 db, 2 dl-s, vastag üvegpohár
Fotó: Szeiler
Stúdió
1. A fagyos gyümölcsöt egy késes aprítóban, gyorsan összedaraboljuk.
Adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, és keverjük habosra, simára, pár pillanat
alatt.
2. Törjük össze a habcsókot. Adagoljuk a krém felét a poharakba, tegyük
rá a habcsók morzsa felét, majd a maradék fagylaltot.
3. A fagylalt tetejére a habcsók morzsa másik felét közvetlenül tálalás
előtt szórjuk rá.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a nyári Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése