2014. június 29., vasárnap

Gyors, bogyós házi fagylalt

Gyors, könnyű nyári frissítő, tetszés szerint variálhatjuk a gyümölcsöket. Az angolszász konyhában Eton mess fagylalt néven szerepel, bár ott dupla, magas zsírtartalmú tejszínnel készítik.
Elkészíthetjük előre, és a poharakba adagolva, a fagyasztóban tárolhatjuk a tálalásig.
Nincs szükség fagylaltgépre, és a gyümölcsök jól variálhatóak. Készíthetjük növényi habalappal is, de arra figyeljünk, hogy azok nagy része édesített.


Elkészítési idő: 10 perc



20-25 dkg fagyasztott, erdei gyümölcs keverék
2 dl habtejszín
1 dl tej
3-4 db habcsók
A tálaláshoz 4 db, 2 dl-s, vastag üvegpohár




1. A fagyos gyümölcsöt egy késes aprítóban, gyorsan összedaraboljuk. Adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, és keverjük habosra, simára, pár pillanat alatt.
2. Törjük össze a habcsókot. Adagoljuk a krém felét a poharakba, tegyük rá a habcsók morzsa felét, majd a maradék fagylaltot.
3. A fagylalt tetejére a habcsók morzsa másik felét közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept a nyári Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin