A rohanós vagy éppen pihenős napok ideális vacsorája/ebédje. A
zöldségeket tetszés szerint variálhatjuk, de fontos, hogy mindig többfélét
használjunk. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy köretként pecsenyékhez, sült
kolbászhoz. Ha szeretjük a mustárt, használjunk több fajta mustárt, lehet
magos, édes, csípős vagy tárkonyos is.
Elkészítési idő: 20-25 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
20 dkg császár szalonna csíkokra vágva
3-4 szelet mediterrán
kenyér
1 kisebb jégsaláta
1 kígyóuborka
2-3 paradicsom
1-1 kisebb piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
2-3 újhagyma
1-2 kisebb fehér hagyma
1 kisebb sárgarépa
3-4 evőkanál ecetes torma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
2 evőkanálnyi barnacukor (vagy nyírfacukor)
2-3 teáskanálnyi szójaszósz
2-3 teáskanálnyi sáfrányos
ecet vagy vörösbor ecet
só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A salátát, az uborkát, a paprikákat, a paradicsomot vágjuk kockákra,
és keverjük össze egy salátástálban.
2. A répát vágjuk hosszú csíkokra, az újhagymát és a fehérhagymát
karikákra és keverjük a zöldségekhez.
3. A szalonnát pirítsuk meg egy serpenyőben, ha nagyon száraz lenne,
tegyünk alá kevés olajat.
4. Szedjük ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg
a kockákra vágott kenyeret. A szalonnával együtt keverjük a salátához.
5. Az öntethez keverjük ki a mustárt a tormával és a cukorral, addig,
míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a borecetet és a szójaszószt.
6. Sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele az olajat, és dolgozzuk
jól össze. Tálaláskor szedjünk a tálakba a salátából, és akkor locsoljuk meg az
öntettel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta,
köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése