2014. június 27., péntek

Színes nyári mustáros-tormás saláta

A rohanós vagy éppen pihenős napok ideális vacsorája/ebédje. A zöldségeket tetszés szerint variálhatjuk, de fontos, hogy mindig többfélét használjunk. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy köretként pecsenyékhez, sült kolbászhoz. Ha szeretjük a mustárt, használjunk több fajta mustárt, lehet magos, édes, csípős vagy tárkonyos is.


Elkészítési idő: 20-25 perc



20 dkg császár szalonna csíkokra vágva
3-4 szelet mediterrán kenyér
1 kisebb jégsaláta
1 kígyóuborka
2-3 paradicsom
1-1 kisebb piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
2-3 újhagyma
1-2 kisebb fehér hagyma
1 kisebb sárgarépa
3-4 evőkanál ecetes torma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
2 evőkanálnyi barnacukor (vagy nyírfacukor)
2-3 teáskanálnyi szójaszósz
2-3 teáskanálnyi sáfrányos ecet vagy vörösbor ecet

só és bors



1. A salátát, az uborkát, a paprikákat, a paradicsomot vágjuk kockákra, és keverjük össze egy salátástálban.
2. A répát vágjuk hosszú csíkokra, az újhagymát és a fehérhagymát karikákra és keverjük a zöldségekhez.
3. A szalonnát pirítsuk meg egy serpenyőben, ha nagyon száraz lenne, tegyünk alá kevés olajat.
4. Szedjük ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a kockákra vágott kenyeret. A szalonnával együtt keverjük a salátához.
5. Az öntethez keverjük ki a mustárt a tormával és a cukorral, addig, míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a borecetet és a szójaszószt.
6. Sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele az olajat, és dolgozzuk jól össze. Tálaláskor szedjünk a tálakba a salátából, és akkor locsoljuk meg az öntettel.

Jó étvágyat hozzá!

Max
A receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin