2014. június 3., kedd

Spanyol töltött burgonya

Nehéz lenne eldöntenem, melyik kategóriába is sorolnám ezt az ételt. Előétel vagy egy tál étel? Igazából lehet vendégváró falatka is, elegánsan, egy nagyobb tálra rendezve.
A minőségi alapanyagok fontos részei a receptnek. Válasszunk olyan burgonyát, ami nem esik szét, keressünk kevésbé sós sonkát, hiszen a hal is sós egy kicsit. Tálaláskor ne felejtsünk italt is adni mellé, én egy hideg, rozé fröccsöt ajánlanék hozzá, aminek az aljába egy kortynyi bodzaszörpöt csorgatnék.


Elkészítési idő: 55-60 perc



8 db burgonya (pl. Démon)
8 szelet füstölt sonka
8-10 dkg tonhal konzerv
2 újhagyma
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
fél citrom reszelt héja és leve

só, bors és olívaolaj



1. A burgonyákat mossuk meg, és sós vízben, héjában főzzük 15 percet. Vegyük ki a főző léből, és pár percet hagyjuk hűlni.
2. Hámozzuk meg, a tetejét vágjuk le, és vájjuk ki a belsejét. A kifaragott burgonyát egy tálba tegyük és törjük össze villával. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
3. Az összetört burgonyához adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a lecsepegtetett tonhalat. Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a tojást, a citrom héját és levét.
4. Keverjük bele a tejfölt, a zúzott fokhagymát, majd kanállal töltsük meg a burgonyákat a töltelékkel.

5. A sonkaszelettel burkoljuk be a töltött burgonyákat, bökjük meg egy fogpiszkálóval, és olajjal kikent sütőedénybe helyezzük. A maradék tölteléket halmozzuk a tálba, és tegyük a forró sütőbe, 20-25 percre.



Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a sonkát a Gusztahús, a burgonyát a Burgonyakutató Intézet segített kiválasztani, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin