2016. március 26., szombat

Tejszínes-sajtos galuska (Käsenockerl, Käsespätzle)

Bajor-sváb fogás, rengeteg sajttal, laktatóan, hegyi embereknek. A síelők kedvenc étele, a hüttékben. Sokféle módon készítik, hagymával, vagy éppen anélkül, de mindenképpen rengeteg jó minőségű sajttal és dús, zsíros tejszínnel.  Laktató étel, ez most egy kicsit egyszerűsített, hazai módon készített. 


Elkészítési idő: 35-40 perc

45-50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tejszín
20-25 dkg füstölt félkemény sajt
1 teáskanálnyi só + 3 teáskanálnyi a főzővízbe
2 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem zöldje

pár csepp olaj


1. Egy nagy edényben vizet forralunk. Kikeverjük a tojásokat a liszttel, a sóval és a vízzel. Ne túl lágy tésztát készítsünk. A főzővízbe tegyünk 2-3 teáskanálnyi sót.

2. Szaggassuk a tésztát a forró vízbe deszkáról vagy szaggatóval a hagyományos módon. Ha feljött a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal szedjük egy olajjal vékonyan kikent sütőedénybe.


3. A tejszínt melegítsük fel, és keverjük bele a reszelt sajtot és apróra vágott petrezselyem zöldjét. Locsoljuk meg a galuskát rétegenként a mártással.
4. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt pirítsuk meg.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin