2016. április 1., péntek

Sonkában párolt afrikai harcsafilé



A húsvéti sonka maradék vagy éppen (szándékos) többlet felhasználásnak egy jó megoldása. Jól illik hozzá az édes-savanyú káposztasaláta, vagy a tökmagolajos káposztasaláta és a majonézes káposztasaláta. Friss, tavaszias étel, akár egy könnyű ebéd is lehet. Dobozolható, így irodai/dolgozós ebédnek is kitűnő.
Friss halból készítettem, szerencsére már sok helyen megtalálható a hűtőpultokban. Ha mirelitből szeretnénk készíteni, akkor azt kíméletesen olvasszuk fel a hűtőben. Különböző (természetes alapú) sonkákkal lehet a választékot bővíteni. (Halkan jelzem, ez a műsonkákkal nem működik.)

Elkészítési idő: 35-40 perc + a pihentetés





8-10 szelet Szarvasfish afrikai harcsafilé

16-20 szelet Gusztahús  füstölt sonka/szalonna

1-2 teáskanálnyi tenger gyümölcse/hal fűszerkeverék (ez most saját keverék, a tavaszi sorozatból, aroma, só és ízfokozó mentes)





1. A harcsát dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Terítsünk két-két szelet sonkát, egymásra takarva, és abba csavarjuk be a halat. Rögzítsük fogpiszkálóval.
2. Egy párolóbetétes edényben forraljunk vizet. Tegyük a halat a betétbe úgy, hogy a forró gőz át tudja járni. Lefedve pároljuk 20-25 percet. Vegyük ki, és tálalás előtt pihentessük 5-6 percet.


Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish, a sonkát a Gusztahús biztosította, köszönjük!
A fűszerek és a füstölt só megtalálható a Bijobolt.hu és a Mediline.hu polcain.
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin