A húsvéti sonka maradék vagy éppen (szándékos) többlet felhasználásnak
egy jó megoldása. Jól illik hozzá az édes-savanyú
káposztasaláta, vagy a tökmagolajos
káposztasaláta és a majonézes
káposztasaláta. Friss, tavaszias étel, akár egy könnyű ebéd is
lehet. Dobozolható, így irodai/dolgozós ebédnek is kitűnő.
Friss halból készítettem, szerencsére már sok helyen megtalálható a
hűtőpultokban. Ha mirelitből szeretnénk készíteni, akkor azt kíméletesen
olvasszuk fel a hűtőben. Különböző (természetes alapú) sonkákkal lehet a
választékot bővíteni. (Halkan jelzem, ez a műsonkákkal nem működik.)
Elkészítési idő: 35-40 perc + a pihentetés
8-10 szelet Szarvasfish
afrikai harcsafilé
16-20 szelet Gusztahús
füstölt sonka/szalonna
1-2 teáskanálnyi tenger gyümölcse/hal fűszerkeverék (ez most saját keverék, a tavaszi sorozatból,
aroma, só és ízfokozó mentes)
1. A harcsát dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Terítsünk két-két szelet
sonkát, egymásra takarva, és abba csavarjuk be a halat. Rögzítsük
fogpiszkálóval.
2. Egy párolóbetétes edényben forraljunk vizet. Tegyük a halat a
betétbe úgy, hogy a forró gőz át tudja járni. Lefedve pároljuk 20-25 percet. Vegyük
ki, és tálalás előtt pihentessük 5-6 percet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish,
a sonkát a Gusztahús biztosította,
köszönjük!
A fűszerek és a füstölt só megtalálható a Bijobolt.hu és a Mediline.hu polcain.
A recept a Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése