2016. április 18., hétfő

Füstölt pisztrángos saláta

Tavasz, egyre több a napos időszak, kívánkozunk ki a szabadba. Kívánjuk ilyenkor a friss zöldségeket, a roppanóságot, az ízeket. Szerencsére már nagyon jó saláta keverékek kaphatóak, így könnyen elkészíthető akár ez a saláta.
Sokszor meséltem már a kedvenc halfüstölőmről, Kánya Zoliról. A hévízi és káptalantóti piacon megtalálható a finomságaival. Ha halat vagy szárnyast szeretnék füstöltetni, akkor Zolival készíttetetem el. Így történ ez most is. Friss, szivárványos pisztrángot hozott Tapolcáról, bepácolta és felfüstölte.

Elkészítési idő: 25-30 perc



25-30 dkg füstölt (tapolcai) pisztráng filé
25-30 dkg salátakeverék
20 dkg koktél paradicsom
15 dkg bulgur vagy kuszkusz
1,5 dl forró víz
1-2 teáskanálnyi ételízesítő (a saját termékeink közül, a NaturanOK családból, sómentes)
1-2 teáskanálnyi olívaolaj
1 teáskanálnyi frissen facsart narancs vagy citromlé



1. Keverjük össze a bulgurt az ételízesítővel és kevés sóval. Forrázzuk le, fedjük le, és hagyjuk 6-8 percet párolódni.
2. Keverjük össze a saláta keveréket a félbe vágott koktél paradicsomokkal. Adjuk hozzá a megduzzadt bulgurt, keverjük össze.
3. Tépkedjük a tetejére a füstölt pisztráng filét. Locsoljuk meg az olíva olajjal és a narancslével.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a használt tálat Kollár Szabolcs fazekas készítette.
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

A fűszerek és a füstölt só megtalálható a Bijobolt.hu és a Mediline.hu polcain.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin