Nem érdemes nagyobb mennyiséget csinálni belőle, mert ha elfogy,
gyorsan készíthetünk egy újabb adagot.
Saját készítésű sáfrányos ecettel és paprika lekvárral készítettem,
ezek természetesen kiválthatóak.
1 fej közepes fehér káposzta
3-4 sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
4-5 evőkanál Max Gastro sáfrányos ecet (vagy almaecet)
4-5 evőkanál víz
2 evőkanál nyírfacukor (vagy cukor)
1 evőkanál barnacukor (vagy cukor)
4-5 evőkanál Max Gastro paprika lekvár (vagy édes, darált paprikakrém)
2 evőkanál tört, édesnemes paprika
2 evőkanál mogyoró olaj
1 evőkanál szójaszósz
só és bors, ízlés szerint
A káposztát, a répát és a hagymát lereszelem káposzta reszelőn. Kicsit megsózom,
és egy tálba pihentetem. Míg pihen, addig kikeverem a levet. Az ecetben
feloldom a nyírfa és barna cukrot, finoman sózom és borsozom. Hozzáadom a
vizet, a paprikalekvárt, a tört paprikát, a mogyoró olajat és a szójaszószt. Megkóstolom, ha kell,
korrigálom, de vigyázzunk a káposzta már sózott, nehogy elsózzuk.
Nagyobb edénybe, amit lefedve el tudok tenni hideg helyre, beleöntöm az
ecetes levet. A sózott keveréket kicsavarom, és adagonként belekeverem a lébe,
így jól bevonja mindenhol. Összekeverem, és lefedve, egy éjszakára, hideg
helyre teszem pihenni, ez idő alatt az ízek összeérnek.
Jól záródó edényben, hideg helyen 2-2.,5 hétig tárolhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: Gabojsza, köszönjük
2 megjegyzés:
nahát! nem lehet igaz, hogy ezt a jó receptet még senki nem próbálta ki! ez nekem igen tetszik!(mármint a recept) egyszerű és főleg nagyszerű!
Egy félig ekveszett komment: ehhez még SENKI nem mondott semmit! ... én rögtön ki is próbálom! el készítem! jobb ez a saláta, mint a Mekiben! vagy akár melyik "burgenben"
Megjegyzés küldése