2013. november 14., csütörtök

Paradicsomos halleves

Egyszerű mégis különleges leves. Készíthetjük hétköznapokra, de jól bevezeti az ünnepi vacsorát is. Lehet gyors, tartalmas vacsora a hideg őszi-téli estéken. Tálalhatjuk könnyed előételként, kiváltva az évek óta főzött halászlét.
Az alapot elkészíthetjük előre, az ünnepi este csak felforraljuk, és 4-5 perc alatt belefőzzük a halkockákat. Készíthetjük tengeri halfiléből, de figyeljünk, hogy tömör húsú hal legyen, az nem esik szét főzés közben. Tálaláskor tortilla helyett adhatunk hozzá pirítóst.



Elkészítési idő: 40-50 perc

5 dl paradicsomlé
20-30 dkg pontyfilé
1 doboz kockázott paradicsom konzerv (42 dkg)
2 dl fehérbor
1 kis fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors, cukor, petrezselyem zöldje, bazsalikom
Tortilla darabok a tálaláshoz.



1.A hagymát reszeljük le, és felhevített olajon pároljuk meg. Sózzuk és borsozzuk meg, majd öntsük fel a borral. Forraljuk ki alaposan (3-4 perc).
2.Adjuk hozzá a kockázott paradicsomot és a paradicsomlevet. Keverjük bele a bazsalikomot és a petrezselymet, majd kis lángon forraljuk össze.
3.Vágjuk a halat két centis kockákra, sózzuk és borsozzuk meg. Két-három részletben tegyük a forrásban lévő levesbe. Ha egyszerre tesszük bele, lehűl a leves, és a hús szétesik. Főzzük 4-5 percet a halkockákkal, és már tálalhatjuk is.


Jó étvágyat hozzá! 

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin