Házilag készíthető szalámi, felvágott vagy szendvicsalap. Nincsen sonkaprésünk,
ez egy kicsit a közepén látszik is, kicsit tömörebbre kellett volna tekerni, de
ez az élvezeti értékéből nem ront. A külsejét, ha lekenjük fűszeres olajjal,
nem szárad ki könnyen. Ízesítése jól variálható,ha csirkemellből készül, mindenképpen adjunk hozzá kevés zsiradékot, vagy
zsírosabb húst, mert nagyon száraz lesz.
Elkészítési idő: 50-55 perc + a pihentetés, ebből munka 10-15 perc
1 db Gusztahús csontos
csirkemell (~70-75 dkg)
3-4 db Gusztahús csirke
felsőcomb (~30-35 dkg)
10-12 dkg Gusztahús füstölt
húsos szalonna
2-3 teáskanálnyi Max Gastro citrusos fűszerkeverék (vagy szárnyas
fűszerkeverék)
só, kevés olaj a fólia lekenéséhez
1. A csirkemellet és a combot kicsontozom, lebőrözöm, és kockákra
vágom. A csontból és a bőrből kevés Max Gastro leves fűszerkeverékkel,
alaplevet főzök, amit később hasznosíthatok. A húst meghintem a fűszerrel,
kevés sóval, és összekeverem.
2. A szalonnát kis kockákra vágom, és a csirkehússal keverve, egy késes
aprítóval összedarálom. Egy nagyobb tálba
összekeverem a darált húst. Ha szeretnénk, itt még gazdagíthatjuk
zöldfűszerekkel.
3. Egy nagyobb alufólia darabot vékonyan megkenek olajjal, és arra
halmozom a hús felét. Összetekerem, a két végét szorosra, mint a szaloncukrot.
Elkészítem a másik hengert is.
4. Sütőtálba helyezem, alá öntök 1 dl vizet. Előmelegített sütőben, 170
fokon 40-45 percet párolom, közben legalább egyszer átforgatom a csomagokat.
Sütés után az edényben hagyom langyosra hűlni, ekkor veszem ki a fólia burokból,
és rácsra teszem, hogy kiszáradjon.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította,
köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése