A statisztikák szerint (ugyan lassan) növekszik a hazai halfogyasztás.
Egyre több kereskedőnél elérhetőek a hazai előállítású, friss halak. Ezek
elkészítéséhez próbálunk segítséget nyújtani. A megbízható, ellenőrizhető
helyről származó, friss halak elkészítése könnyű és izgalmas feladat. A kapor
és hal biztos párosítás, de bátran játszhatunk az ízekkel. Válasszunk tömör
húsú halat ehhez a recepthez, az szépen megtartja magát a sütőben.
Elkészítési idő: 30-35 perc
1 kg Szarvasfish harcsafilé
1 kisebb fehér hagyma, darálva
1 dl tejföl
3-4 evőkanál magos mustár
2 evőkanál olaj
só, bors
1. Vágjuk a halfilét kétujjnyi csíkokra. Keverjünk ki 2 evőkanál
mustárt kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és kenjük be vele a halszeleteket.
Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt
megsütjük.
2. A maradék olajat felhevítjük, és a darált hagymát üvegesre pároljuk.
Keverjük hozzá a maradék mustárt, a tejfölt és egy-két kanálnyi meleg vizet.
Forraljuk össze és tálaláskor csurgassuk a halak tetejére. Jól illik hozzá a
párolt rizs vagy zöldsaláta.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss halat Szarvasfish biztosította,
köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése