A családunk egyik kedvelt ünnepi sültje. Egyszerűen elkészíthető, és
van mellette lehetőség mással is foglalkozni. Az almakompót pedig mindig
asztalra került, társa volt a töltött csirkének, de szerettük kanalazni magában
is. Izgalmas, ha különböző fajta almákat főzünk meg, van, amelyik keményebb
marad, van, amelyik puha lesz.
Azt gondolom, az ünnepnek nem arról kell szólnia, hogy a konyha foglyai
legyünk. Egy is előkészülettel, szervezéssel, sok időt nyerhetünk.
Elkészítési idő: 45-50 perc
4 egész GusztaHús csirkecomb
4-6 kemény alma
kevés olaj, grill csirkefűszer, só, bors, fahéj, szegfűszeg, cukor, pár
csepp citromlé
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A combokat válasszuk szét, alsó és
felső darabokra. Egy sütőedényt kenjünk ki olajjal, tegyük bele a húst, sózzuk,
borsozzuk, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Forgassuk össze, fedjük le
alufóliával, tegyük a forró sütőbe, és süssük 30 percet.
2. Az almát negyedeljük, vájjuk ki a magházát, és daraboljuk fel
nagyobb darabokra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés cukrot, pár csepp
citromlét, fahéj és szegfűszeg darabkát. Öntsük fel kevés vízzel, és kis lángon
forraljuk fel.
3. Vegyük le a fóliát a combról, és pirítsuk tovább 5-6 percet.
Kóstoljuk meg a kompótot, akkor jó, ha az alma még harapható, nem puha. Zárjuk
el, és kanalazzuk ki kis tálkákba, úgy adjuk a sült mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik
meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése