2017. január 7., szombat

Duplán áfonyás-túrós csiga

Ideális reggelire, vagy iskolába tízóraira, de egy tartalmasabb leves mellé is tökéletes. Könnyű elkészíteni, és a túrós-vajas tészta, nem hagy cserben. Az áfonyát kicserélhetjük más aszalványra, a túróhoz jól illik a barack vagy éppen az (arany) mazsola.


Elkészítési idő: 40-45 perc


30 dkg (krém) túró
25 dkg Tüskeszentpéteri liszt (BL55)
8-10 dkg aszalt vörös áfonya
6-7 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
2 teáskanál sütőpor
pici só

töltelék:
20-25 dkg mascarpone
10-12 dkg aszalt vörös áfonya
2-3 evőkanál porcukor




1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, egy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral. A lisztet keverjük össze a sóval, a első adag áfonyával(érdemes egy kicsit összevágni, úgy könnyebb kezelni a tésztában) és a sütőporral. A mascarponét keverjük ki a porcukorral.
2. Keverjük habosra a tojást a cukorral, a vajjal és a túróval, majd dolgozzuk bele a lisztet. Gyúrjuk össze, terítsük ki egy nyújtólapra, kenjük meg a mascarponéval, hintsük meg az áfonyával, tekerjük fel, és vágjuk ujjnyi csíkokra. Tegyük a sütőpapírra, és a forró sütőben süssük meg 25-30 perc alatt.


Jó étvágyat hozzá!
Max
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália biztosította, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin