Indul a fánk szezon, készülhetnek a különböző tészták. Tudom, hogy a
klasszikus kelt szalagos, vagy Bécsi fánkot semmi sem tudja kibillenteni a
helyéről. Megtalálja a helyét a kemencés
fánk, az amerikai
lyukas Donuts (rendőr) fánk, (akár
sütőben sütve is). A kanalas
joghurtos fánk, (videón
is)akár ízesített joghurtból. Aztán itt a nagyon kedvelt túrófánk
is. Már feltűnt a pékségek polcain is, kakaóban forgatva, fahéjasan vagy csak vaníliás
cukorba hempergetve. Nagyon jó a tésztája, és ha megfelelő az olaj hőfoka
sütéskor, nem szívja meg magát olajjal.
Elkészítési idő: 40-45 perc
50 dkg túró
24 dkg Tüskeszentpéteri
sima liszt BL55
2 nagy tojás
4 evőkanál porcukor
3 teáskanálnyi sütőpor
csipet só, és olaj a sütéshez
1.Keverjük habosra a tojást a cukorral és a csipet sóval. A lisztet, a
túrót és a sütőport keverjük össze, és a dolgozzuk bele a tojásos alapba.
2.Melegítsünk olajat, vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat, és
közepesen forró olajban, forgatva süssük ki.
3. Csepegtessük le a felesleges olajat. Porcukorral meghintve tálaljuk,
adjunk hozzá lekvárt.
Jó étvágyat hozzá!
Max (Tanulj meg velem sütni!)
A Tüskeszentpéteri lisztet a Zala Cereália
biztosította, köszönjük!
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.
2 megjegyzés:
A tüskeszentpéteri lisztekhez nyaraláskor volt szerencsém, szuper és meggyőző minőségűek, pizza, kenyér, kenyérlepény készült belőle :)
Régóta, még Anyukámék is ezzel sütöttek, aztán sokáig nem volt elérhető, de most már sok helyen kapható, és sikerült a személyes kapcsolat is, támogatták az őszi Hobbi Pékek Találkozóját.
Megjegyzés küldése