Kanalas/10 perces fánk
Nemrég mesélték nekem ehhez a recepthez, hogy azért csinálják így a fánkot, mert amikor tálalják, a gyerekek azt találgatják, hogy melyik fánk, milyen alakot formáz. Biztosan jó móka lehet, főleg ha a sütés közben figyelünk arra, hogy különböző alakok szülessenek.
Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is.
Hozzávalók:
- 40 dkg natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 ek cukor
- csipet só és olaj a sütéshez.
A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 ek cukor
- csipet só és olaj a sütéshez.
A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Adhatunk hozzá lekvárt, dulche de leche-t, vagy csoki krémet.
Jó étvágyat hozzá!
Max
3 megjegyzés:
Jaj de jó! Tudod mi jutott róla eszembe? A szilveszteri ólomöntés :-)
Ott is a hideg vízbe öntött ólom formájából jósolnak, találgatnak :-)
Fánkjóslás :-DD
Ja, és csokikrémmel kérném, ha szabad.
Szuper jó recept, este a desszert ez lesz. Köszi...
Nekem is az olomontes jutott eszembe!
Finom lehet, csak legyen ra vevom...
Megjegyzés küldése