2010. január 11., hétfő

Joghurtos (kanalas) fánk

Kanalas/10 perces fánk




Nemrég mesélték nekem ehhez a recepthez, hogy azért csinálják így a fánkot, mert amikor tálalják, a gyerekek azt találgatják, hogy melyik fánk, milyen alakot formáz. Biztosan jó móka lehet, főleg ha a sütés közben figyelünk arra, hogy különböző alakok szülessenek.

Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is.


Hozzávalók:

- 40 dkg natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 ek cukor
- csipet só és olaj a sütéshez.

A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.




Adhatunk hozzá lekvárt, dulche de leche-t, vagy csoki krémet.

Jó étvágyat hozzá!

Max


3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jaj de jó! Tudod mi jutott róla eszembe? A szilveszteri ólomöntés :-)

Ott is a hideg vízbe öntött ólom formájából jósolnak, találgatnak :-)

Fánkjóslás :-DD

Ja, és csokikrémmel kérném, ha szabad.

Mariannae írta...

Szuper jó recept, este a desszert ez lesz. Köszi...

Edit (Esc) írta...

Nekem is az olomontes jutott eszembe!
Finom lehet, csak legyen ra vevom...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin