2010. január 13., szerda

Svéd burgonya, csőben sütve

Svéd burgonya, csőben sütve




Svéd burgonya. Formás darabka krumpli, sűrűn beirdalva, és sütőben megsütve. Eddig jó. De mi történik akkor, ha nem találunk megfelelő méretű burgonyát, csak öklömnyi, nagyobb durungokat? Semmi, vágjuk el hosszában félbe, majd keresztben is félbe, így kapva négy formás darabot. Ezt ugyanúgy irdaljuk be, és az egyenes felével lefele tegyük a kiolajozott tepsibe. Sózzuk és fűszerezzük.




Csőben sütés: elősütjük, majd megöntözzük tejszínnel, és megszórjuk reszelt sajttal, és így sütjük szép pirosra.


Hozzávalók, 4 személyre:

- 8 db szép burgonya, kb. 70-75 dkg
- 3-4 dl főző tejszín
- 7-8 dkg reszelt, félkemény sajt
- olaj, só, bors
- fűszerek: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem zöldje (nem egyszerre, vagy-vagy!)




Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nagyon jól néz ki:)

Edit (Esc) írta...

Imadom, hogy megint valami krumplis otletet tudok innen ellopni! Ezt I. menujebe biktatom. Biztos siker!

JOLI ZÖLDKOSARA írta...

Nagyon jó, ráadásul nem kell vele sokat gatyázni.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin