2010. január 2., szombat

Bazsalikomos eper

MJ (aki barcelonában éli dolgos napjait, és onnan küldi a szuper receptejeit) szerette volna elkészíteni a Tejfeles epret, de nem kapott tejfölt, így a már beszerzett epret ebben a formában készítette el. Tökéletes módszer az ízetlen, multikban kapható, kamionokban érlelt műgyümölcsök, és a fagyasztóban található tavaly nyári termés felhasználására.



Bazsalikomos eper


Hozzávalók:

50 dkg eper
6-8 bazsalikom levél nagyságtól függően
cukor tetszés szerinti mennyiségben
par csepp citromlé


Pár szem epret  félretenni a többit bazsalikommal, cukorral, citrommal össze turmixolni. Ízlés szerint kis tálakba vagy poharakba elosztani, eperrel es bazsalikommal díszíteni.




Jó étvágyat hozzá!


MJ és Max


Max kommentje: készíthetjük barackbefőttből is, csak ahhoz kevesebb bazsalikomot adjunk, és tegyünk hozzá 1-2 kanál baracklekvárt.
Ha az elkészült alapokat tejjel vagy joghurttal dúsítjuk, isteni Smoothie készíthető belőle.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin