2010. január 17., vasárnap

Szusi magyarul

A szusi magyarul. Sokan és sokszor ültették már át ezt a tradicionális japán ételt, gondoltam mi is megpróbáljuk.




Én a desszert formátumban gondolkoztam, és az is feladat volt, hogy a nori lapot, ami vidéken nem beszerezhető, mivel lehetne kiváltani.
Így született az mi magyar szusink.

Burkolat:

- 12 db sima palacsinta


Tejberízs:

- 25 dkg rizs
- 7,5 dl tej
- 4 dkg vaj/margarin
- 1 tk vanília kivonat, vagy vaníliás cukor
- 12-15 dkg cukor
- csipet (citromos) só

Töltelék:

- kemény lekvár (pl.sütésálló)

Süssünk 12 db semleges ízű palacsintát, és hagyjuk kihűlni.
A rizst annyi vízzel amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót és a vajat, és addig főzzük, míg a vizet felszívja. Ekkor adjuk hozzá a tejet és főzzük készre. Ha felitta a tejet és megpuhult, akkor zárjuk az energiát, és keverjük bele a cukrot és a vaníliát.




A lekvárból vágjunk dekoratív csíkokat, és formázzuk meg a rizst a tésztával.
Jó szorosan tekerjük fel, és éles késsel vágjuk 1,5-2 cm-es karikákra.




Tálaláskor adhatunk hozzá színes mártásokat és lekvárokat. Tökéletes fogás a farsangi bulikra, vagy az iskolába a gyerekeknek.





Jó étvágyat hozzá!

Max

17 megjegyzés:

Notburga írta...

Gratulálok, tényleg nagyon eredeti! Finom lehetett.

Jucy írta...

Megvan a holnapi édességünk :)

judit magos írta...

Nagyon jo otlet!!!

Ms. Poppy írta...

Micsoda leleményesség.:) Szuper ötlet.
Palacsinta helyett marcipán, vékonyra nyújtva?

Felhőlány írta...

Ez mekkora ötlet! :)) Grat! :)))

Chef Viki írta...

Jaj, de gyönyörűséges képek... Sóhaj :-)

Mondjam azt, hogy kétpofára egy igen kiadós ebéd után? Annyira finom volt!!!

jókaja írta...

Irtó dekoratív!
Még a sütésálló kiváltásán gondolkodom, valahogy nem az esetem.

mandy tarragon írta...

szuper :)

anazar írta...

Ügyes!

max írta...

Köszönöm!
Már dolgozunk a sós verzión is.

Ms.Poppy: nem tudom, megy e az annyira vékonyra nyújtás, ill. nem lenne túl tömény?

CV: egézségedre, de jó úgy délután csipegetve:-)

Jókaja: nálunk volt kemény lekvár, a sütésálló csak alternatíva, de lehet birsalma sajt is.

Ms. Poppy írta...

Tömény lenne, az nem is kérdés.:D Esetleg savanykás lekvárral lehetne ellensúlyozni, ill. a tejberizsbe kevesebb cukrot tennék.
Csak fejben variálok, mindenesetre az eredeti verzió tuti nyerő!:)

Judith írta...

Szuperjo otlet!!! Gratulalok!

Cukroskata írta...

Nagyon jól néz ki. Hihetetlen vagy :-)

Ottis írta...

Roppant ötletes!!Gratulálok!

Max írta...

Hahh, köszönöm!!!

Cafe Cinnamon írta...

Hát, japánban édes sushi az nincs, a tejberizst pedig még csak a szájukba sem vennék, de ezek nagyon jól néznek ki. Guszták és hívogatóak!!!

4Gyerek írta...

jájájááájjjjj, ezt sajna nem tudom hogyan vinném a mai kosaras bulinkra. pedig úgy megcsinálnám.
na, majd farsangkor.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin