Ne háborodjanak fel az állatvédők, mert egy kelt tésztából készült pillangó.
Ismét egy álla(i)t forma, a töltelékek változatosságával egész sereget tudunk készíteni. A farsangi mulatságra szép darabokat tudunk készíteni.
Hozzávalók 8 nagy darabhoz::
tészta
- 2 ek (narancsos) cukor
- 1 dl tejföl
- 2 dl víz
- 3 dkg friss élesztő
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 tk (citromos)só
töltelék
- kenéshez vaj/margarin
- dió, mogyoró, mák, kókusz, kakaó, lekvár
Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Átdolgozzuk, majd 8 egyforma darabra vesszük. Kinyújtjuk 20-25 cm-es kör alakra.
Megkenjük olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórjuk a töltelékkel. Szorosan felsodorjuk, a két végét behajtjuk alá.
Ollóval bevágjuk a két végét és szét nyitjuk pillangó formára.
Megkenjük vajjal, és kelesztjük 20-25 percet, majd előmelegített sütőben 170 C-on, szép pirosra sütjük.
Inspiráció itt és a 3PL-től, köszönöm!
Jó étvágyat hozzá!
Max
10 megjegyzés:
A mákosból kérek szépen egy darabot :-)
Nekem meg az jutott eszembe, hogy olyan, mint a Flinstone's családban Enikő hajában a csont :-)
Jaj de guszta!!!
Ha lehet valasztani, akkor kokuszos vagy lekvaros!
Nagyon szepek lettek!
Gyönyörűek! :))
Nekem jó lesz a mákos, köszönöm!
Én is mákosat kérek szépen...állati jó!:)
Nagyon tetszik! Szeretjük mind a kettőt.
Kipróbáltam, nagyon finom.
Köszönöm Jutka!!
Hát ez nagyon jó!!! Ki kell próbálnom, fantasztikus ötlet :)
Köszönöm Eszter!
Megjegyzés küldése