2010. január 29., péntek

Trópusi gyümölcs leves

Gyümölcs leves egy kicsit másképpen. Készítsük el előző nap, és hidegen tálaljuk. Sűrítéshez használjunk keményítőt, ezzel is csökkentve a szénhidrátot.




Hozzávalók:

- 1 vegyes gyümölcs konzerv (~ 820 ml)
- 1 ananász konzerv (~ 567 g) legyen mindkettő csökkentett cukortartalmú
- 2-2,5 dl főzőtejszín
- 2 ek burgonyakeményítő
- 2 ek méz/barnacukor
- 1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 1 csipet (citromos) só
- pár csepp citromlé

A gyümölcsöket csepegetessük le, a vegyes befőtt levét mindenképpen fogjuk fel, mert azzal öntjük fel.
A mézet karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket. Egy kicsit pirítsuk össze, adjuk hozzá a vaníliát és a sót is, majd öntsük fel a gyümölcsléval és vízzel. Kis energián forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5-8 percet.




A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és egy kevés hideg vízzel, majd folyamatosan keverve adjuk a leveshez. Pár percig főzzük, de ne forraljuk.




Hidegen tálaljuk, adhatonk hozzá durvára tört (baba)piskótát.

Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ezt most jól elképzeltem magamban, és jelentkezek egy tányérra!

Ingerlő fotók, ha szabad ilyet mondani :-)

Ízlésszindróma írta...

ez nekem is nagyon tetszik!! de guszta!

Liza írta...

Biztos finom lehet, el fogom én is készíteni....

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin