A kedvenc hentesünknél rendeltük meg a húsokat, és a fél malackát, kérésre szét is bontották. Levágták az első és hátsó sonkát, a karajt egyben, az oldalast a császárral és a tarját, meg a fejet.
A nagy darabokat szétbontottuk,
és megformáztuk.
Lett angolszalonna, császár és oldalszalonna, sonkák és még egy szép csülök is.
Lesózva pihennek a hidegen.
Vettünk külön zsírszalonnát, és toka szalonnát is.
Csináltunk abált, toka szalonnát is, sózva, paprikázva és fokhagymázva.
Azt a zsírszalonnát, ami nem kellett a hurkába,
azt kisütöttük tepertőnek, és lett jó kis zsírunk is.
Rendeltünk még darált húst is, ezt bekevertük kolbásznak,
és meg is töltöttük, ezek a sütni való kolbászok.
folyt,köv.
Max
3 megjegyzés:
Sóhaj :-)))
Nyami :)
Csatlakozom az előttem szólókhoz, hasonló gondolataim támadtak és tényleg sóhajjal fejeztem be az olvasást.
Megjegyzés küldése