2010. január 12., kedd

Zöldbab főzelék

Zöldbabfőzelék




Sokak elborzadnak erre az szóra. Emlékek a menzáról, rántás csomókkal tele, és ízetlenül. De ha mi készítjük el ezt a nagyon finom és laktató főzeléket, akkor is borzasztó? Nem, legalábbis szerintem. Lássuk, hogy is készítem.

Hozzávalók:


50 dkg mirelit zöldbab
2 ek olaj
2 ek liszt
2 közepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, fűszerpaprika, ecet

A burgonyát megtisztítom, és akkora kockákra vágom, mint a zöldbab.
Az olajból és lisztből rántást készítek, alaposan lepirítom, lehúzom a tűzről, meghintem piros paprikával. Visszateszem a tűzre, és azonnal elkezdem felengedni hideg vízzel, és közben csomómentesre keverem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a mirelit zöldbabot, a burgonyát, és sózom, borsozom. Kis lángon, időnként keverve addig főzzük, míg a burgonya megpuhul, akkorra a zöldbab is biztosan kész van. Ha megfőtt, adok hozzá egy kanálnyi ecetet, és hagyom, hogy újra felforrjon. Elzárom az energiát, és már tálalom is.
Feltétnek adhatunk hozzá tükörtojást, vagy egy kis húskenyeret, de gazdagíthatjuk egy kanálka tejföllel is.




Jó étvágyat hozzá!

Max


8 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nálam hasonló a helyzet mint sziranszkiéknál..
Egy tányérral kérnék ebédre!

Max írta...

Nálunk a megoszlás 3:1 hez, vagyis egy nem szereti, de megeszi, három viszont kéri.
Olyan ól sikerült, hogy első körre el is fogyott.

Edit (Esc) írta...

Kar, hogy elfogyott, en is kertem volna. Nagyon szeretem! De krumplit meg soha nem tettem bele, valoszinuleg igy meg tartalmasabb...

Lorka írta...

Gyerekem és férjem nagy kedvence, nálunk kéthetente megfordul a konyhában. Szigorúan hússal vagy baconnal hajlandóak fogyasztani. Még a kis másfél éves is. :o)

szepyke írta...

A nagymamám rengeteget csinált a nagynénémnek. Én soha nem szerettem, de annyit változik az ízlésem, még akár az is lehet, hogy egyszer majd megkóstolom!:)))

Max írta...

Esc: ha jüssz, majd főzök!
Lori: szuper, ha kéthetente jelen van!
Szepy: ok. összehozzuk a régóta tervezett találkát, és akkor főzök Neked:-))

Maris írta...

Nagyon szeretem a zöldbabfőzeléket! Bár kicsit másképp főzöm: hagymás-paprikás alapon indul az ügy, nincs benne krumpli, rántás helyett habarom tejföllel, végül pedig kisebb kazalnyi kaprot teszek bele :-D
Ha van rá "közönség", próbáljátok ki így is, a környezetemben már több zöldbabgyűlölő megszerette :-D

Max írta...

Köszike, ki fogom próbálni!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin