Sárgadinnye leves, ibériai sonkával:
MJ osztotta meg velem ezeket az információkat, de miután elolvastam a receptet, eldöntöttem közreadom, mert ezt itton is el lehet készíteni (akár most is).
Spanyolországban karácsony előtt minden évben megjelenik egy konyhai magazin. / Hola, especial cocina/ Királyi fogadásokon feltálalt menüiből is találhatok receptek. Ez a levest is egy ilyen alkalomkor szolgáltak fel.
Hozzávalók, / 6 személyre /:
2 kg sárgadinnye / Cantalup /
2,5 dl (főző) tejszín
csipetnyi só, cukor
20 dkg ibériai sonka
A meghámozott, kimagozott sárgadinnyét tejszínnel 5 percig turmixolni, ízesíteni. Jól lehűteni. Sonkából vékony szeleteket vágni, abból meg kisebb kockákat. Levest tányérokban elosztani, majd a sonkát rátenni.
Max kommentje: ezt az üdítő levest, elkészíthetjük itthon is, hiszen a nagyobb szuper-multi-hiperben tudunk venni sárgadinnyét. Ha nem lenne elég ízletes, tegyünk hozzá pár kocka kandírozott, vagy aszalt sárgadinnye kockát (ez is megtalálható a boltokban), csak azt jobban járassuk meg a turmixszal.
Sonka: ha ibériai sonkát (Jamon iberico) nem is tudunk venni, de Jamon serrano szintén megtalálható a polcokon.
Jó étvágyat hozzá!
MJ és Max
8 megjegyzés:
Nálam az édes és sós íz összehozása mindig nagy dilemma...
A tányér viszont, amiben tálaltad, igazán gyönyörű!
Azta...
A tányér és a terítő... Kalocsai minta, igaz? Meseszép!
Nah, ünneprontó leszek...Nem bírom ennek a sonkának a "szagát".. Nekem olyan erős, hogy brrrrrrrrrrr
Max, hajtogattam koronát papírból, annyit tudok, hogy olá! ... mehetek ebédre? :) dupla adag levesre :)
Hol lehet ilyen szép tányért kapni?
Kulissza titok: a tányér, a sonka és az újság is MJ tulajdona, Ő fotózta.
De azt hiszem kalocsai.
Garffy: ne siess, nincs már belőle.
Teritot en himeztem es valoban kalocsai. Tanyerokat meg tobb mint husz eve kaptam.A levest mas fustolt sonkaval is el lehet kesziteni, ki mit szeret.
MI
Tetszik. A sárgadinnye és a sonka régóta harmonikus kapcsolatban él. :-)))
Megjegyzés küldése