Bepácolhatjuk fokhagymás tejbe, egy nappal előbb, majd alaposan lecsepegtetve süssük meg. Vigyázzunk, a zsiradék ne legyen nagyon forró, mert ha túlsütjük, nagyon ki tud száradni.
Hozzávalók:
- 1 kg nyúl máj
- 6-8 ek kacsazsír (libazsír)
- só, bors
A májat mossuk és tisztítsuk meg, amit nem tartunk érdemesnek, azt nyugodtan vágjuk le róla. Szárítsuk le az összes vizet róla, mert piszkosul tud fröcsögni a víz a zsírban.
Melegítsük meg a zsírt, borsozzuk meg és szép lassan süssük meg a májakat. Sózni csak a sütés végén szabad.
Fogyasszuk friss fehér kenyérrel, vagy egy jó kis zöld salátával.
Jó étvágyat hozzá!
5 megjegyzés:
Még sosem ettem nyuszi májat :)
Pedig nagyon finom! Ha tudod, mindenképpen kóstold meg.
Szia! Hol lehet csak nyúlmájat nyúl nélkül beszerezni? Én nagyon szeretem, de csak akkor van, ha a nyuszit is elkészítjük mellé. Verocs
Fél kilós csomagokban megvásárolható, pl.: Ispar, Kaiser.
Kedves Max!
Nézz be kérlek hozzám, továbbadnám neked blogom első díját, fogadd kérlek szeretettel!
http://zsuzsiafazekban.blogspot.com/
Zsuzsi
Megjegyzés küldése