2011. június 29., szerda

Kacsazsírban sült nyúlmáj

Sült máj egyszerűen. Kacsazsírban sütve, csak sózva és borsozva. Egyszerű, ízletes étel. Szeretjük a nyulat. Fontosnak tartom, hogy vannak a színhúson kívül is fontos alkatrészei. Aki kóstolt vagy készített már krémesre sütött, ízletes májat, az tudja miről beszélek.

Bepácolhatjuk fokhagymás tejbe, egy nappal előbb, majd alaposan lecsepegtetve süssük meg. Vigyázzunk, a zsiradék ne legyen nagyon forró, mert ha túlsütjük, nagyon ki tud száradni.


Hozzávalók:

- 1 kg nyúl máj
- 6-8 ek kacsazsír (libazsír)
- só, bors



A májat mossuk és tisztítsuk meg, amit nem tartunk érdemesnek, azt nyugodtan vágjuk le róla. Szárítsuk le az összes vizet róla, mert piszkosul tud fröcsögni a víz a zsírban.


Melegítsük meg a zsírt, borsozzuk meg és szép lassan süssük meg a májakat. Sózni csak a sütés végén szabad.


Fogyasszuk friss fehér kenyérrel, vagy egy jó kis zöld salátával.


Jó étvágyat hozzá!

Max

További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Még sosem ettem nyuszi májat :)

Max írta...

Pedig nagyon finom! Ha tudod, mindenképpen kóstold meg.

Verocs írta...

Szia! Hol lehet csak nyúlmájat nyúl nélkül beszerezni? Én nagyon szeretem, de csak akkor van, ha a nyuszit is elkészítjük mellé. Verocs

Max írta...

Fél kilós csomagokban megvásárolható, pl.: Ispar, Kaiser.

Zsuzsi írta...

Kedves Max!

Nézz be kérlek hozzám, továbbadnám neked blogom első díját, fogadd kérlek szeretettel!

http://zsuzsiafazekban.blogspot.com/

Zsuzsi

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin