2012. június 22., péntek

Andalúz konyha: Sajtos, kolbászos fánkocskák, paradicsomkompóton

Meghoztam a következő, Andalúz receptet, ami kétség kívül, a főzőkurzus legnagyobb "durranása" volt. Bár első hallásra kicsit meredeknek tűnt a málnás paradicsomkompót, de megkóstolva, megízlelve, azt gondolom, egy csodás, mediterrán mártást ismertem meg, amit biztosan többször el fogok készíteni. Bátran ajánlom, érdemes az előítéleteket legyőzni, és elkészíteni. De vigyázat, mert utána nem vállalok felelősséget a függőség miatt!


Betálalva


SAJTOS ÉS KOLBÁSZOS FÁNKOCSKÁK PARADICSOMKOMPÓTON
HOZZÁVALÓK 5 FŐRE
A sajtos és kolbászos fánkocskákhoz:
150 g chorizo
400 g krémsajt (pl.: Philadelphia)
150 g. liszt
1 kiskanál porélesztő
1 tojás
víz
petrezselyem és őrölt kömény
Extra szűz olívaolaj, só és bors

A paradicsomkompóthoz:
4 paradicsom
75 g málna
1 citrom
4 kanál cukor
1 ág rozmaring



Itt még bizalmatlanul méregettük..


ELKÉSZÍTÉS:

A sajtos és kolbászos fánkocskáké:
Elkészítjük a panírt. Először összekeverjük a lisztet az élesztővel, sózzuk és borsozzuk, aztán adagokban hozzáadjuk a vizet folyamatosan kevergetve, amíg megfelelő állaga nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet köményt, jól elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten.



Készül a fánkocska alapja


Lehúzzuk a kolbász héját és apró kockákra vágjuk. majd összekeverjük a krémsajttal és egy kis aprított petrezselyemmel. Két kanál segítségével kis fánkocskákat formázunk belőle, amit megmártunk a panírban és olívaolajban aranybarnára sütünk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla az olaj.



Enrique igazi mediterrán temperamentummal oktatott


Paradicsom és málnakompót
Eltávolítjuk a paradicsom kocsányát és egy csillag alakú bevágást ejtünk a paradicsom alján. 20 másodpercre forró vízbe rakjuk, majd lehűtjük jeges vízben. 


Az élesztős, magában nagyon köményes bevonat

Lehúzzuk a héját, feldaraboljuk, majd egy lábasba felrakjuk a tűzre 4 evőkanál cukorral és egy rozmaring ággal együtt. 15 percig közepes lángon főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a málnát, egy-két csepp citromlevet és összekeverjük.


Sül a fánkocska, rotyog a kompót


Belekerült a málna is


Be kell vallanom őszintén, függő lettem.

Várom a visszajelzéseket, arról, hogy aki kipróbálta, mi a véleménye. További fényképek és vélemények a Facebook-n, keress meg.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Az eredeti receptet az Extenda biztosította, köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin