Ízletes paradicsom, húsos szalonna, friss zöldfűszerek, egy
kis paprika és persze a főszereplő a csirkemell. Röviden összefoglalva az
ételt, így néz ki. De az ízek! Azokat nehéz szavakba önteni. Ráérős étel, sokat
nem kell foglalkozni vele, pár perces előkészület és a többit megoldja a sütő.
Hozzávalók 4 személyre:
½ kg közepes méretű paradicsom, lehetőleg kemény
2 egész csirkemell filé
1 kaliforniai paprika
10-15 dkg füstölt, húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
Olaj, só, bors
Bazsalikom, rozmaring és kakukkfű
Keressünk egy méretes sütőedényt, locsoljunk az aljába kevés
olajat. A paradicsomokat mossuk meg, és a fele mennyiséget vágjuk négy részre,
és terítsük el az edényben. A szalonnát vágjuk nagyobb darabokra, így nem fog kiszáradni
sütés közben, de az ízét átadja a sültnek. Tépjünk a zöldfűszerekből a
tetejére, és tegyük az edényt a sütőbe, 170 C°-ra, 20 percre. Az így megsütött
alap lesz az ízletes szósz. Közben öblítsük le a csirkemellet, és vágjuk
tenyérnyi darabokra, a paprikát pedig magozzuk ki, és vágjuk nagyobb darabokra.
Az elősütött alapra terítsük le a maradék, cikkekre vágott paradicsomot, a paprikát és a fokhagyma gerezdeket. Erre a csirkemelleket, sózzuk és borsozzuk, vékonyan locsoljuk meg olajjal, és tegyük hozzá a maradék zöldfűszert.
Tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk magára 30-35 percre. Ha
nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. Jól illik hozzá a burgonyapuré
vagy egy jó zöldsaláta.
Jó étvágyat hozzá!
Max
2 megjegyzés:
Attttttttyyaúristen, micsoda kaja!!! Összefutott a nyál a számban!! Csúcs!
Hihi, lehet én még locsolnék az aljára egy pici fehérbort is :-))
Az most kimaradt, de gondolatban ott volt. Lehet még turbózni, elbír egy kis olívabogyót is akár:-)
Megjegyzés küldése