Aztán miután felfedtem a lapjaimat, már csak a mohó megjegyzéseket, hogy hol van már leírva, miért nincs már feltöltve, várom.....stb. kaptam.
Köszönöm a sok biztatást, és mivel hiú ember vagyok a sok dícséret is jól esik:)
Nos lássuk mi a mai menü:
-Aranygaluska
-Madártej
-Sörösdobozon sült csirke
- rozmaringos sült burgonya ( remélem Anyukám értékeli a választékos modoromat:) nem ám krumpli!)
Az aranygaluska és a felszabaduló tojásfehérje miatt a madártej, ezek összeforrnak, mert nálunk csak az igazi vanilia sodóval lehet nem ám holmi tasakos desszert porból készült öntet. ( Hja kérem itt is vannak finnyásak ) Viszont ez(ek) az ételek a Kedvesem specialitásai, ezért nekem most csak a kukta szerep jutott.
Felkészítettem a kenyérsütőgépbe a tésztát ( behelyezési sorrendben írom )
10 gr olaj, 60 gr vaj, 50 gr cukor, 5 gr só, 2 tojás sárgája ( kicsit felverve ), 300 ml langyos tej, 650 gr szitált sima liszt, 2,5 kis mérő kanál szárított élesztő
tészta program.
Ha kész a tészta, ki kell nyújtani kb 1 centi vastagra, és egy kis szaggatóval ( a kedvenc pálinkás kupicám ) ki kell szaggatni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMy7UuQoIk_rnRN4BnoB1CaaonIbY6SPkOAPfttw3Ij8_d7FHLBjqT034qWUsCnGDyw18SGRqOu6P4kfAEjxsLGWsK5ybVTerNpv0YjjHVT4VRhhS-tcm7m0JabhO0zwNsoRJMwuiNsDA/s320/ag1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZczfLPtKkay8eOy58749NfQ7W5xXNJRoF0W7HeA0aDdAhHB2Gx_JSBrNReTsExRSuQp-MrACEbW13NY-PZNA1vDqsNSiS5N_gn0F9P-WvD3yfZ2yPM8F3GgjpccjH-Gb-ris-LYI3suM/s320/ag2.jpg)
Ha megkelt, 200 c-on kb 30 perc sütés.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9t6W3hrB9pZaCa2v5nySKTUF0E8P56oo650nv9jIZ1ooANBxhUv9AOzhlUKjT608Z1aUfVtID0mbqzszceR7rxmHpqHT3wOzsxf0AMoFY4RDX_JlhKf21pmCYx3m3GN1VWPl2PPAmYio/s320/ag3.jpg)
Rácson kihűtjük, és közben elkészítjük a sodót.
Sodó: 1 l tej, 6 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 kk liszt, 1 cs vaníliás cukor.
A tojás sárgáját egy deci tejjel és a liszttel alaposan elkeverve. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgjára öntjük, elkeverjük. Vissza tesszük az energiára, és folyamatosan keverve főzzük addig még krém sűrűségű lesz. Nem szabad forrnia, mert akkor össze rántja a sárgáját.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZDjUuVvD4KT6ag1L37PKknYrwNzi8cULN-g8PvXZ89eXnMtsEvv0Unh4VbcshhTAOHuX5e2KwgOpqwJDdGjGEvTXmpLouDwop2x_h72nqjkdZxeJ98c0ky2CZUuKsPqpR9cTzqCvHlgo/s320/ag4.jpg)
Kihülve a galuskával tálaljuk.
Jöhet a birdmilk a megmaradt fehérjékkel, tehát hogy csináljuk mi a madártejet?
1 L tej, 4 tojás ( ez a sűrű verzió, aki hígabban szereti akkor csak 2 tojás ), 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1/2 kk liszt.
A sodó elkészítése ugyan az mint előbb.
A habgaluskához a tojás fehérjét( hozzá adva az aranygaluska fehérjét is ) cukorral kemény habbá verjük. Egy nagy lábosban vizet forralunk, és a gyöngyözővízbe kanállal tojásnyi habot szaggatunk, de ne sokat, mert dagad és meg kell fordítani. Ha szépen feljött akkor megfordítani, ha kész akkor szitára szedve lecsöpögtetjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEQQ84z3wozP6C4L4awn54V0WnuTiStpsWQYfW8yh4gfDLWQ-kjIojQBAH3Vxs9yPyD5B3BaJKdQglkW2a_Sk5J0AMvvMLOtFW9ehxGoM1rqk7_0BCgIfqR3770D4rbMm6S8qkXVygbP8/s320/mt1.jpg)
Izgalmas, látványos desszert. Imádjuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYhMXMUEyy5jFvOFL26dAENWDwpzGekPiWFJXF3WlEjfOYMg4rcZfMAasGVtUmr4dPAdPk1t1cDqX8WdeWoMvROMniQguXK5YQPbatfXm9KFMeQDckXv77hE3SXRyWfwJZ9nzhudvwRro/s320/mt3.jpg)
Hát nem guszta?
Tehát a sörösdobozon ( ami most colalightes doboz ) sült csirke
Ezt az ételt ha jól emlékszem egy dél-amerikai főzős műsorból vettem csak át alakítottam.
A lényege hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika.
1 csirke, 1 db 0,33 l-es sörös/üdítős doboz ( jó alaposan elmosva, kívül-belül ), 1 db 0,5-ös sör, 1 cs kotányi sültcsirke fűszer. A csirkét megmossuk, leszárítjuk, a fűszer 1/3 át beleszórjuk az üres dobozba, rá kb 1/2 dobozra való sör ( lassan mert felhabzik). A maradék fűszert egy kis sörrel összekeverni, kívül belül alaposan bekenni. A kész csirkét ráültetem a dobozra, a lábaival kitámasztom ( nehogy elszáljon), be a sütőbe,
180-200 c-on kb. 2 óra ( a csirke korátol sok függ, tűpróba!!), sülés közben a maradék sörrel finoman locsolom, nem kenni mert lejön a pác, hanem finoman csurgatva.
Mi úgy szoktuk levenni hogy amikor kiveszem egy kicsit hűl, utána egy grill fogó/ csipesz-el megfogják a dobozt, ée pedig finoman lehuzom a pipit. Nagyon óvatosan, mert omlós, puha.
80 dkg krumpli, olíva olaj, friss rozmaring, fokhagyma, vaj, só, bors.
Félig megfőzőm a burgonyát, fevágom, majd egy kiolajozott tepsiben elterítem, megöntözöm olíva olajjal, a rozmaringgal a fokhagymát apróra vágom, rászórom, vajat darabkákra vágom, só, bors. Összekeverem, és be a sütőbe, 200 c-on kb 30 perc.
2 megjegyzés:
Szia!
Ez egy igen jól eltalált menű összeállítás! A jövő heti "táncrendembe" beveszem.
Szia Max!
Marha jó, ahogy csücsül az a szerencsétlen csirke a tepsin! :) De legalább ti jól jártatok vele, ha már maga az állat nem is! :) Nagyon jó, jót nevettem rajta.
Egyébként itt is mondom, hogy nagyon tetszik az oldalad! :)
Ja, és kapom a Mhíreket is! :) Tök jó! Köszi :)
Tulippe
Megjegyzés küldése