2007. október 5., péntek

Kakaós csiga-biga

Kenem a tölteléket

darabolás

irány a tepsi



kelesztés




Megsülve, várják a porcukrot


Tálalásra fel



Megígértem a családnak hogy csinálok csigát, így neki láttam. Lusta ember lévén a munka dandárját rábíztam a kenyérsütőre. Itt megragadom az alkalmat, és bemutatom a kenyérsütőnket. Hausmeister tipusú kétkaros gép, ő már azt hiszem a harmadik, miután már három robotgépet tettem tönkre a kenyérsütési mániámmal. Visszatérve ő a harmadik, de ő arról híres hogy még nem sütött kenyeret, csak dagaszt és keleszt ( de azt tonna mennyiségben ). Szóval a munka oroszlánrésze az övé, de meg kell állapítani, dagasztani, keleszteni azt tud!


Belekészítettem a tésztát ( recept a végén!), és elmentünk vásárolni ( vasárnap szülinapos családi ebéd, majd beszámolok, de ezt a Kedvesem fogja főzni ). Hát a szokásom szerint az időt tulléptük, szegény már végzett vagy fél órája, de hála istennek még nem jött ki elénk:)



Átöltöztem játszós ruhába, és amig a lányok kipakoltak, én nekiáltam a tésztának. Három felé vettem, kinyújtottam majd 3 ek kakaópor és 3 ek cukor keverékét felöntöttem annyi vizzel hogy egy jó krémet kapjak. Megkentem, és feltekertem. Felvágtam, maj a másik két tésztát ugyanígy. 25 perc kelesztés 50 c-on, majd 25-30 perc sütés 200 c-on. Még melegen megszórtuk porcukorral, és mindenki azt várta hogy annyira kihűljön, és kostolás:)))



Hozzávalók:2,5 dkg friss élesztő vagy 7 g szárazélesztő, 60 dkg finomliszt, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 kk. só, 2,5 dl langyos tej.


Alulra a tej, vaj, só, tojás sárgája ( kicsit villával felverve ), cukor, rá a liszt, és a tetejére az élesztő, tészta programon ( 1 ó 50 p ).


Nagyon finom, nyami, nyami.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin