2007. október 4., csütörtök

A kerti party

Rotyog a tárcsán a hús.
Sülnek a csirkecombok:)




Csodás délután volt, sütött a napocska, a szél szinte csak szellőcske volt, ideális a kerti partihoz. Én vállaltam az előkészítést, pácolást és a sütést. Csirke comb 2 féle pácban, és roston sertés máj, hozzá saláták, és friss sütésű házikenyér, és persze bor ( Az év első bora, 2007, Varga Pince, Badacsonyörs, Félszáraz csabagyöngye ).

Az előkészítést már hétfőn elkeztem ( kb 12 fő, ebből 4 kicsi gyermek és 3 nagyobbacska ( 14 éven felüli ). Vettünk 3 kg csirke felső combot, és 1 kg sertés májat. A csirkecombokat alaposan megmostam, és a csontok mellett bevágtam késsel, 2 adagba raktam és bepácoltam.

- Mézes mustáros páclé ( kb 10 db felső combhoz ): 2 ek méz, 2 ek mustár, 1 ek olaj, őrölt feketebors és dúrvára őrölt színes bors, lehelletnyi őrölt chilli paprika. Öszzekeverve egy jól záródó tetővel, müanyag tálban be a hűtőbe.

-Ketchupos-mézes: 2 ek méz, 2 ek ketchup, 1,5 ek olaj, őrölt bors, pár csepp citromlé, chilli, módszer mint az előbbi.

Fontos hogy a páclé teljesen lepje el a húst, inkább szorosan legyenek. Hétfő délután készült, és szerda délután sütöttünk, tehát kb 48 órát volt a pácban.

- Máj: megtisztítottam, lehártyáztam, majd újjnyi szeletekre vágtam. 3-4 gerezd fokhagymát összezúztam, majd egy jól záródó műanyag edénybe összekevertem alacsony zsírtartalmú tejjel. Belforgattam a szeleteket, majd felöntöttem annyi tejjel hogy ellepje, rá a tető, és be a hűtőbe.
Folyt köv.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin