2007. október 7., vasárnap

Szülinapi ebéd

Előkészületek szombaton, készül a gyümölcsös krémes, itt zselatinozás előtt.



A főétel, Falusi borda, alapja a tócsi.


A terített asztal várja a családot.




Tárkonyos sertésraguleves.





A levesem a kedvenc tányéromban.





A falusi borda frissen a sütőböl.



És a tányéromon:)



Anyukám "holland" almatortája.




Nagyon finom. volt!!



Torta helyett


És a remekmű ( Kedvesem specialitása(i) )

Közeledett a hétvége és csütörtökön már csak 5 féle étel szerepelt a listámon, de nem tudtam dönteni. Pedig közeledett a vásárlás időpontja, és nyilatkoznom kellett.

De sikerült, össze állt az ünnepi menű:


Tárkonyos sertésraguleves


Falusi sertés borda

( sertés karaj sonkával, sajttal tócsiban összesütve )


Gyümölcsös krémes


"Holland" almatorta

( ezt Anyukám sütötte nekem, és még forró volt mikor hozta)


Már szombaton nekiláttunk az előkészületnek, de most a Kedvesem vezényelt.

Meg kellett sütni a süti alapját, és a krémet, mert egy napot pihennie kell a hűtőben és a húsokat is elő kellett készíteni.


Eljött az ebéd napja, Anyukámékat és Anyósomékat hívtuk meg magunkon kívül.

Már reggel elkezdtük az előkészületeket, de én is segítettem:)
Hagymát vágtam, zöldséget pucoltam,a tócsihoz a fiam ( Soma ) reszelte ( géppel! ) a burgonyát, a lányom ( Kitty-Aya ) összeállította a tócsi tésztát, a Kedvesem ( Andi ) pedig megfőzte az egészet.


Hát a végeredmény magáért beszél.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin